Vuitton’unu kişiselleştir

Güncelleme Tarihi:

Vuitton’unu kişiselleştir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2011 00:00

Louis Vuitton çantanızla hava yatmak size yetmiyor mu? Benzer çantaları taşıyanlardan farklı görünmek istiyorsunuz? O zaman Mon Monogram çalışması tam da size göre. Çünkü bu yöntemle isminizin baş harflerini, sevdiğiniz renkleri çanta ve cüzdanların üzerine işletebiliyorsunuz

Moda gelip geçiyor. Renkler desenler kesimler değişiyor. Topuklar yükseliyor, alçalıyor. Çantalar büyüyor, küçülüyor. Bazen abartılı şıklıklar bazen de minimal tarzlar gündeme geliyor. Ancak modanın yönü nereye giderse gitsin, Louis Vuitton çantaları ve cüzdanları hâlâ prenseslerden Hollywood starlarına, milyarder zenginlerden, tarz olabilmek için birkaç aylık maaşını bile gözünü kırpmadan tek bir çantaya yatırabilen ortadirek kadınlara kadar milyonlarca kişinin buluşma noktası.
Louis Vuitton, klasikleşmiş modellerini kişiselleştirmek ve daha da özel hale getirmek için çantaların ve cüzdanların üzerine müşterilerin alameti farikası renk ve desenler yaptırılıyor. Mon Monogram (Monogramım) adı verilen bu yöntemle çantaların ve cüzdanların üzerine 2 milyon ayrı çeşit desen yaptırmak mümkün. Bu sayede bir başka Louis Vuitton meraklısıyla pişti olma riski de ortadan kalkıyor.
Monogram aslında efsaneleşmiş bir yöntemin yeni hali. Louis Vuitton, yaklaşık 150 yıldır özel sipariş alıyor ve müşterilerin isminin baş harfleri çantalara işliyordu. 2008’de geliştirilen Monogram sayesinde baş harflerini ve çiçek desenini, markanın ünlü Speedy, Neverfull çantaları, Keepall ve Pegase valizlerine uygulayarak bir süredir kişisel hale getiriyordu. Ancak son aylardaki yeniliklerle bir adım daha öteye gidildi. Bu kişiselleştirme skalası öyle genişledi ki, tam 200 milyon değişik kombinasyonu uygulamak mümkün olmuştu.

MONOGRAM UYGULAMASI PARİS’TE YAPILIYOR

Ünlü markanın İstanbul’daki Nişantaşı, İstinye Park ve Suadiye mağazalarında da Mon Monogram uygulaması mevcut. Beğendikleri çanta veya cüzdanları kişiselleştirmek isteyen müşteriler, mağazalarda bu ürünlerle ilgili uzman satış danışmanlarına başvuruyor. Müşterinin istek formları Fransa’nın başkenti Paris’teki ana atölyeye gönderiliyor. Burada üretim öncesinde derinin üzerine müşterinin isteği desen, harf veya şekil işlendikten sonra çanta ve cüzdanın üretimi yapılıyor. Beş haftalık süre sonunda kişiselleştirilmiş ürün siparişin verildiği ülkeye gönderiliyor. Ürünün fiyatı da, tasarıma değişiyor.

HAVYAR KUTUSUNDAN CD KUTUSUNA

Louis Vuitton, yıllardır sipariş veren müşterileri için hiç üretimini yapmadığı ürünlerinden bile tek bir adet üretiyor. Bunlar, bazen havyarlarını çok özel şekilde saklamak isteyen bir müşterinin, bazen çocuklarının bilgisayar oyunlarını seyahatte çok şık bir şekilde taşımak isteyen ailelerin ya da Noel süslerini en sofistike şekilde saklamak isteyen bir hayalperestin gerçekle ilhamı buluşturduğu ürünler. Bu özel üretimlerden bazılarını sıralamak gerekirse; 1938’de ıngiltere prensesleri Elizabeth ve Margaret’ın oyuncak bebekleri için yapılan valizler, Lanvin’in yaratıcısı Jeanne Lanvin’in tuvalet çantaları, mücevher kutuları, Amerikalı yazar Ernest Hemingway’in kütüphane sandığı, Hollywood starı Lily Pose’un ayakkabı sandığı, müzisyen Gustavo Santaolla’nın ronrocco kutusu ilk akla gelenler arasında.

En güzel kristal kutu

Bu harika şeyin adı ‘Kristal Kutu’. 70 yıllık ıspanyol markası Gandia Blasco’nun eseri. Güzel görüntüsüyle beraber çok da faydalı. Ürün, çeşitli nedenlerden dolayı dış mekanlarını kullanamayan ev veya oteller için yapıldı. Zemine sabitlemeden kuruyorsunuz, dış mekanların içinde korunaklı ve şık ortamlar hazırlıyorsunuz. ıster bahçenize, ister yalınızda deniz kenarına kurabiliyorsunuz. Adı kristal olsa da, konstrüksiyonu anodize veya termolak alüminyumdan oluşuyor. ıç zemini, ahşapsız ahşap olarak nitelendirilen ‘Nowood’la yapılmış. ıç kısmı fenolik plaka, dış yani üstü kısmı da galvaniz plaka. Kullanım amacına göre istediğiniz şekilde cephesinin açık, kapalı veya kayar kapılı olmasına karar veriyorsunuz. ‘Kristal Kutu’nuz bunlara göre oluşturuluyor. Üç farklı boyutu ve beyaz, metalik bronz veya metalik şampanya olmak üzere üç farklı rengi var. Kristal Kutu’nun özel bir bakım veya korumaya ihtiyacı yok. Yazın keyfini çıkardıktan sonra kışın da olduğu gibi bırakabiliyorsunuz. Üstünü örtmenize ya da başka bir önlem almanıza gerek yok. ıstanbul Bebek’teki Oso Collection mağazasında satılıyor. Kristal Kutu’nuz, siparişi verdikten 7-8 hafta sonra teslim ediliyor.

1911 büyüsü

Ünlü şampanya markası Moet&Chandon, yılbaşı sezonunda Londra’daki Harrods mağazasında satılmak üzere çok özel bir hediye seti hazırladı. Yalnızca 11 adet üretilen bu kutuda 1911 yılına ait altı şişe ‘Grand Vintage Collection’ şampanya var. şampanyalar 100 yıldır Moet&Chandon’un kavlarında en iyi şartlarda saklanıyordu. şarap tadımcısı Tom Stevenson’a göre şampanyalar, çok güzel ve soluk altın sarısı renginde. Çiçeksi ve meyvemsi bir aroması var. Kutulardan biri geçen eylülde Çin’in şangay kentinde sosyal sorumluluk kapsamında düzenlenen bir açık artırmada 100 bin dolara (187 bin lira) satılmıştı. Harrods’ta satılacak heri bir kutunun fiyatı da 100 bin dolar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!