Vücut makyajını káğıt gibi ince modellere yapmak zevkli değil

Güncelleme Tarihi:

Vücut makyajını káğıt gibi ince modellere yapmak zevkli değil
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2006 00:00

Karşınızda çıplak bir kadın var. 90-60-90 ölçülerine yakın. Biraz soğuktan, biraz heyecandan titriyor. Gözünüzü bile kırpmadan onun meme ucuna resim yapabilir misiniz? Mac Kozmetik’in Senior Artist’i James Molloy (27) yaptı. Geçen hafta Mac ilkbahar-yaz makyaj koleksiyonunu tanıtmak için İstanbul’a geldi. Bir modeli ayak tırnağından saç dibine kadar boyadı, vücut makyajının inceliklerini anlattı. Kol ile genital bölge arasında bir fark olmadığını söylüyor Molloy, "Konsantrasyon çok önemli" diyor.

James Molloy, yıllarını makyaj yapmaya adamış biri değil. Hepi topu altı senedir bu piyasada. Ama çocukluğundan beri boyalarla arası hep iyiydi. Beyaz kağıt ve boya buldukları zaman sizi unutan, istisnai uslu çocuklardan biriydi. Güzel Sanatlar Fakültesi’ne gitti. Mezun olduktan sonra vitrin düzenlemesi alanında çalışmaya başladı. Bir dönem doğup büyüdüğü, yaşadığı yer olan Manchester’da açılan her yeni mağazaya onun eli değdi.

21 yaşını doldurmak üzereydi. Şehre yeni bir marka geleceğini öğrendi. Mac iki yeni mağaza açıyordu ve mağazada çalışacak eli makyaja yatkın gençler arıyordu. Resim yapmaktan bir farkı olmadığını düşündü, başvurdu.

"Mağazadaki ilk günümü unutmuyorum. Malzemelere, renklere, parlayan farlara, fırçalara hayran kalmış ve şöyle demiştim: İşte bu hayatım boyunca yapmak istediğim iş..."

James Molloy altı yılda uzman oldu. Meslektaşlarıyla kıyaslarsak kariyer basamaklarını onar onar tırmandığını söyleyebiliriz. İşin sırrını soruyorum, şöyle anlatıyor:

"İnsanlar bir makyaj sanatçısından ne bekler? Ben ilk günden beri bu soru üzerine odaklandım. İş dışındaki vakitlerde modellerle, kulüp sahipleriyle, model ajansı patronlarıyla görüştüm. Onların makyajdan beklentilerini çözmeye çalıştım.
/images/100/0x0/55eaf84ef018fbb8f8a27800
Fotoğraf çekimlerinde, küçük defilelerde ücretsiz çalıştım. Ama en çok mağazaya gelen müşterilerden öğrendim. Çünkü mağazaya her yaş, her ırk, her cinsiyetten insan geliyordu. 16 yaşında sivilceli bir kıza da, 70 yaşında kırışık suratlı bir kadına da, 40 yaşındaki bir erkeğe de makyaj yapıyordum. Zenciler de, beyazlar da, kızıllar da müşterim oluyordu."

VÜCUT MAKYAJI İÇİN KIVRIMLI MODEL ŞART

James Molloy’la vücut makyajını konuşmaya başlıyoruz. Çok sık yaptığı bir iş olmadığını, ama her sezon en az beş-on kere bir mankeni baştan aşağı boyadığını söylüyor. İşlem maksimum sekiz, minumum dört saat sürüyormuş. "Bugün burada yaptığımız gibi üç kişi aynı anda çalışırsak dört saatte bitiriyoruz" diyor. Nasıl bir makyaj yapacağına New York’taki yaratıcı departman karar veriyormuş. Ancak her uzman makyaja kendinden yorumlar katmakta serbestmiş. Molloy vücut makyajı yaptığı ilk günü hiç unutmuyor: "Yüzüm kıpkırmızı olmuştu. Bu işi yapmak için utangaç olmamanız gerekiyor. Ama ilkinde çok utanmıştım. Tanımadığım bir kadının orasını burasını boyamak garip gelmişti. Zamanla alıştım. Konsantre olmayı öğrendim. Artık meme de popo da benim için bir tuval." Vücut makyajını yapmaya başlamadan önce bir baz oluşturuyorlar. Tüm vücudu ten rengine yakın bir renge boyuyorlar. Molloy işin en zor kısmının bu olduğunu söylüyor. Baz hazırlandıktan sonra konsantre olmak daha kolay oluyormuş. James Molloy herkese vücut makyajı yapılamayacağını söylüyor ve isteklerini şöyle sıralıyor: "Modelin rahat olması çok önemli. Genelde mankenlerle değil dansçılarla çalışıyoruz. Çünkü onlar çıplakken kendilerini daha rahat hissediyor. Modelin vücudunun kıvrımlı olması şart. Kağıt gibi incecik ve kıvrımsız moda mankenlerine vücut makyajı yapmak hiç eğlenceli değil."

Bu sezon makyaja yeni başlayan genç kızlar gibi olacağız

2006 ilkbahar-yaz sezon makyajı 1940’lı yılların sinemasından esinlenmiş gibi. Renkler geri geldi. Makyaj yapmaya yeni başlayan genç kızlar gibi makyaj yapacağız. Pembe yanaklar, yeşil gözler. Fırçalarla yapılan gölgelendir-meler ön plana çıkıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!