Venedik’ten müzayedeye

Güncelleme Tarihi:

Venedik’ten müzayedeye
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2014 01:39

Sanatçı Semiha Berksoy’un 51’inci Venedik Bienali’nde sergilenmiş 10 eserden oluşan koleksiyonu 13 Nisan’da düzenlenecek müzayedede satışa çıkacak. Satıştan elde edilecek gelir Semiha Berksoy Müzesi için kullanılacak.

Haberin Devamı

BEYAZ Müzayede, 13 Nisan Pazar günü gerçekleştireceği çağdaş ve modern sanat müzayedesinde çok sayıda yerli ve yabancı yapıtı sanatseverlerle buluşturacak. Müzayedede ünlü sanatçı Semiha Berksoy’un 2005 yılında gerçekleştirilen 51’inci Venedik Bienali’nde sergilenmiş tablolarının da yer aldığı 10 eserden oluşan koleksiyon satışa sunulacak. ‘Evliyalı Ev’ isimli 250x297cm ebatlarındaki çarşaf resim, ‘Lola Blau’, ‘Annem ve Ben’, ‘Zeki Müren’ ve ‘Cihangir’den Boğaz’ gibi Semiha Berksoy’un önemli yapıtları arasında gösterilen eserlerin olduğu koleksiyonun satışından elde edilecek gelir Beyoğlu’nda kurulacak Semiha Berksoy Müzesi için kullanılacak. Müzayededen eser alan koleksiyonerlerin isimleri de bu müzenin girişinde yer alacak plaketlerde ölümsüzleştirilecek.

Haberin Devamı

ZEYD’DEN İKİ ESER

Müzayedede Berksoy’un resimlerinin yanı sıra Türk çağdaş ve modern sanatının önemli isimleri Fahrelnisa Zeid, Mübin Orhon, Nejad Melih Devrim, Erol Akyavaş, Burhan Doğançay, Adnan Çoker, Ömer Uluç, Ferruh Başağa, Komet, Mehmet Güleryüz, Alaettin Aksoy, Neşe Erdok, Burhan Uygur ve Orhan Peker gibi ustaların eserleri yer alacak. Metropolitan ve Tate gibi müzelerin yıllarca yönetiminde yer almış Sir Robert Sainsbury ve Lady Lisa Sainsbury’nin koleksiyonlarında savaş sonrası Paris Ekolü’nü temsil eden, Mübin Orhon’un 1962 tarihli 195x130 ebadındaki ‘Dripping Rouge’ isimli yapıtı 450 bin ile 600 bin TL tahmini fiyat aralığı ile satışa sunulacak. Fahrelnisa Zeid’in dönemin meşhur sanat eleştirmeni Meg Abu Hamdan’ı resmettiği, 1984 tarihli ‘Lady In Red’ portresi 250 bin ile 350 bin TL, ‘Yer Gök Kırmızı’ eseri ise 200 bin ile 300 bin TL tahmini fiyat aralığı ile müzayedeye çıkacak. Koray Ariş, Osman Dinç ve Saim Bugay gibi heykel sanatçılarının eserlerinin de satışa sunulacağı müzayedede ayrıca Canan Tolon, Kemal Önsoy, Azade Köker, Ramazan Bayrakoğlu, İrfan Önürmen, Kezban Arca Batıbeki, Balkan Naci İslimyeli, Ahmet Oran, Haluk Akakçe ve Erinç Seymen gibi Türk çağdaş sanatının genç ve orta kuşak temsilcileri de eserleriyle yer alacak. Aziz Karadeniz’in yöneteceği ve toplam 218 eserin satışa sunulacağı 27’nci Beyaz Müzayede, 13 Nisan Pazar günü saat 14.00’te Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Müzayedede yer alacak eserler 9-12 Nisan tarihleri arasında Zorlu Performans Sanatları Merkezi, Meydan Fuaye’de sergilenecek. Ayrıntılı bilgi ve online katalog için: www.beyazart.com
(212) 290 70 50.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!