Uyuşturucu yüzünden dünyaya açılamadım

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucu yüzünden dünyaya açılamadım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2009 00:00

Ajda Pekkan, geçtiğimiz günlerde MTV Türkiye’deki Benimtv’M programına konuk oldu. Söyleşi sırasında birbiri ardına şaşırtıcı itiraflarda bulunan süper star, yurt dışındaki kariyerinden uyuşturucudan uzak kalabilmek için vazgeçtiğini açıkladı.

Haberin Devamı

 Tebrik ederiz, “Resim” şarkınız bu yazın hiti oldu.

- Çok severek söylüyorum o şarkıyı... Hatta her an, her dakika söyleyebilirim. Nasıl bir his bu, ben de anlayamıyorum. Ama şunu söyleyeyim; artık albüm yaparken çok zorlanacağız. Çünkü 11-12 tane kaliteli şarkı bulmak zor. Geçen sene “Aynen Öyle”yi yaparken zorlandım mesela... Allah’tan şehrazat vardı, Allah’tan bu gibi şarkıları yaratan insanlar var. Sevgili Sezen (Aksu) gibi oturup da kendi şarkımı yazdığımı düşünemiyorum. Çünkü sıkıntılıyım, daralıyorum. ıstiyorum ki hazır gelsin, ben sadece yorumunu düşüneyim.

 Sahnede çok enerjiksiniz.     

- O aslında enerjimin son hali. Bir de ilk halini yakalasanız... Stüdyoda çok özveriyle çalışırım, hiçbir şekilde yorgunluk hissetmem ben. Çünkü yaratıcı olmayı seviyorum.

Ekşisözlük’te hakkınızda çok güzel şeyler yazılmış. “Keşke bütün şarkıları bir de Ajda Pekkan söylese” diyorlar.

- Ne güzel olur aslında. Bu konuda bana yardımcı olsunlar o zaman. Böyle bir kulüp kuralım. Bu tarz projelere açığım. Neler yapılması gerekiyorsa yapalım. Reformist olmayı seviyorum.

 Türk pop müziğindeki herkes ucundan kıyısından sizden ilham almıştır herhalde...

- Yani, almaları lazım. ılk başladığımda benim önümde hiçbir rol model yoktu. Hiç olmazsa onların rol modeli olarak ben varım. Tabii ki beğendikleri kadar, almak istedikleri kadar...

 Peki yurtdışında en çok kimin sahnesini beğeniyorsunuz?

- Herkesi beğeniyorum, çünkü prodüksiyonlar çok güzel. En son Tina Turner’ın Paris’teki konserine gittim, harikaydı. Bizde durum farklı... Her konserde yeni bir şey yaratmak zorundasın. Son Açıkhava konserinde yaptığım mayolu çıkış, bir hoşluk olsun diyeydi mesela... Ve o kostüme sadece dört şarkı koydum. Fazlası teşhirciliğe girerdi.

 O mayo çok konuşuldu. Kimi “Bacaklarda makyaj var” dedi, kimi özel çorap olduğunu iddia etti. Nedir bu işin aslı astarı?

- Artık makyaj mıydı neydi, orası çok irdelenmemeli. Ben orada güzel kadın ikonu çizmiyorum. Orada bir sanatçı var, sesi var, yorumu var. Kült bir sanatçı ve orada bir hoşluk yapıyor sadece...

ŞÖHRET OLMAK İSTEMEMİŞTİM

 Ajda Pekkan’ın hep mesafeli, soğuk bir imajı vardı. Ama son dönemde o imajın gerçek olmadığını anlatmaya çalışır gibisiniz.

- Koymak istedikleri yerdeki ben, gerçek ben değildim. O yüzden bu bakış açısını kırmaya çalışıyorum.

 Peki siz nereye koyuyorsunuz kendinizi? Ajda Pekkan, Türkiye’nin batıya bakan yüzü, sarışın kadın, kusursuz kadın...

- Ben öyle bir simge ya da ikon olmak istemedim ki... Ben sarışın kadının da beyninin inanılmaz dolu olmasını istedim. Kendinden, insanlardan ve şöhretinden kompleks duymamayı öğretmeye çalıştım Ajda Pekkan’a. Çünkü bir zamanlar bana “Sen şöhretsin, senin özel hayatın olmaz”, “Sen şöhretsin, her zaman sana bağlı dostlukların olmaz” diyorlardı. Bunları kabul etmedim, şöhretli gibi yaşamadım. Zaten ben şöhret olmak değil, vokalist olmak istemiştim. Vokal yapmayı çok seviyordum. En sonunda kendimi en önde buldum.

FELSEFE HOCASI OLABİLİRDİM

 Ya şöhret olmasaydınız, bu kadar tanınmasaydınız...

- Felsefe hocası olurdum.

 Röportaj öncesinde Amy Winehouse’dan bahsettik. “Ne kadar yetenekli, ama kendine kötü davranıyor” dediniz.

- Dünya sanatçısı olunca işin içine uyuşturucu da mı giriyor, bilmiyorum. Ben sırf bu yüzden teklifler gelmesine rağmen yurtdışına açılamadım. Kaçtım... Çünkü stüdyolarda o insanların sefilliklerini gördüm. Ve köyüme döndüm. Köyümü seviyorum.

Haberin Devamı

GÜZELLİĞİMİ YOK ETMEK İÇİN ERKEK GİBİ GİYİNİYORUM

Haberin Devamı

 Yıllardır şarkılarınız kadar güzelliğiniz de konuşuluyor.

- Ben güzelliğimi yok etmek için erkek gibi giyiniyorum aslında. Öyle yürüyorum, öyle konuşuyorum. Kadın tarafım çok fazla, ama onu gizlemeyi seviyorum. Kadının kadınlığını ortaya koymasından yana değilim pek. Çok kadın kadın davrananları sevmiyorum. Öyle olmanın zamanları da var tabii ama o anlar kendine ait olmalı.

SANILDIĞI KADAR SIK ESTETİK YAPTIRMADIM

 Estetikle ilgili neler söyleyeceksiniz?           

- Bir dönem yanlış hormon tedavisi yüzünden çok fazla kilo aldım. Zayıflamak için de liposuction ameliyatı oldum. Beni her güzel bulduklarında sanki tüm operasyonları yeniden yaptırmışım gibi algılandı ve yansıtıldı. Tabii ki kendime ait müdahalelerim olmuştur. Ama ben bunları çehremin değişmesi için yapmadım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!