Uyurken erkek iç çamaşırları giyiyorum

Güncelleme Tarihi:

Uyurken erkek iç çamaşırları giyiyorum
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2012 00:00

Uyurken erkek iç çamaşırları giyiyorumDaha 26 yaşında ama hayatın bütün şifrelerini çözmüş gibi. Hayata ne için geldiğinin farkında. En büyük derdi öldüğünde ‘çok faydası dokundu’ dedirtmek. Güzellik sırrı sauna ve yeşil çay. Intimissimi markasının yüzü İrina Shayk (26) markanın tanıtım kitabı ‘Perfect Bra - Mükemmel Sutyen’in reklam turuna İstanbul’dan başladı. Shayk’ın ilk duraktaki ilk röportajı...

Haberin Devamı

Kime daha çok benziyorsunuz? Rus annenize mi, Tatar babanıza mı?
- Tam anlamıyla ortaya karışığım. İkisinden de bir şeyler almışım.
Çocukluğunuzun nasıl bir evde geçti?
 - Moskova’ya üç saat mesafede çok küçük bir kasabada doğdum. Haritada bulunamayacak kadar küçük. Bahçeli minik ama sıcak bir evimiz vardı. Annem müzisyendi, babam kömür madeninde çalışıyordu. Uzun yıllar oldu gitmeyeli. Artık ailem de orada yaşamıyor. Ben de bir daha gidemem, o kasabayı tekrar göremem herhalde.
Nasıl çıktınız o küçük kasabadan?
- Üniversitede pazarlama okumak için daha büyük bir şehre taşındım. Ablam da benimle gelip şehirdeki güzellik okuluna yazıldı. Ben de üniversiteden vakit bulduğumda onunla gidip geliyordum. Orada keşfedildim. Modellik yapmak için önce Moskova’ya, sonra Avrupa’ya gittim. Beş yıldır da New York’da yaşıyorum.
Rol modeliniz kim?
- Cindy Crawford ve Naomi Campbell gibi 1990’lı yılların modellerini kendime örnek alıyorum. Ama ailemin kadınları başta olmak üzere kendinden emin çok güçlü karaktere sahip kadınların izinden gidiyorum.
Ailenizin kadınlarının gücü nereden geliyor?
- Babaannem 2. Dünya Savaşı’nda bir buçuk yıl savaşmış, en yakın arkadaşını ve dedemi savaşta kaybetmiş. Babam öldüğünde ben de 14 yaşındaydım. Uzun yıllar kömür madenlerinde çalışmaktan dolayı hastalandı ve öldü. Annem de, babaannem de bir daha evlenmedi. İkisi de evlatlarını büyütmek için canlarını dişine takıp çalışmış. Şükür ki şimdi annemin çalışmasına gerek kalmadı. Ablama da anneme de bakabiliyorum. Rusya’da daha büyük bir şehirde yaşıyorlar ve sık sık beni ziyarete geliyorlar.
Kaç yaşından beri modelsiniz?
- Çok küçük başlamadım. 19 yaşındaydım. Aslına bakarsanız bu bir avantaj. Çünkü 13 yaşında başlayanlar çok hata yapıyor: Fazla kilo veriyorlar, olmadık estetikler yaptırıyorlar. Abuk sabuk şeylere para harcıyorlar. Benim için bu iş tamamen ticari. Paramı kazanıyorum ve doğru bir şekilde yatırım yapıyorum. Ev alıyorum mesela, gidip Dolce Gabbana ayakkabıya servet yatırmıyorum. Çünkü belki altı yıl sonra bu işi yapamayacağım.
Modelliğin ilk yılları sizi ne kadar zorladı?
- 2006’da Paris’te bazı kıskanç ve kötü niyetli insanlar “Senden model olmaz” dediğinde kendimi kötü hissetmiştim. Zor günlerdi. Ama sonra bu tip insanların her meslekte olduğunu anladım ve gücümü topladım. Ailem hep destekledi beni. Bir de gittiğim küçük şehirlerden iyi dersler çıkardım. Meksika’daki, Afrika ülkelerindeki insanların yoksulluğunu görünce sağlıklı olup çalışabildiğim için hep şükrettim. Ve para için hırs yapmadım. Çünkü herkesin ölünce gideceği yer aynı.
Ayaklarınız nasıl bu kadar yere basıyor? Bir hayat gurunuz falan mı var?
- Böyle büyüdüm. Ekmek parası için çok çalışan insanların arasında… İyi bir eğitim aldım. Rus edebiyatı beni besledi. Puşkin ve Dostoyevski her zaman favorimdi.

Haberin Devamı

RUS KADINLARI NE İSTEDİĞİNİ İYİ BİLİR VE ONU ALMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞIR

Haberin Devamı

Dünyadaki erkekler Rus kadınlara niye tapıyor? Rus kadınların bu denli fenomen olmasını neye bağlıyorsunuz?
- Gücümüze! Bir kere soğuk iklimde büyüdüğümüz için her türlü zorlu şarta dayanıklıyız. 18. yüzyıl, Rusya’da güçlü kadınların çağıydı. Ülkeyi çariçeler yönetiyordu. 1. Petro’nun karısı çamaşırcıydı biliyorsunuz. Ama tam 20 yıl tahtta kaldı. Rus kadınları ne istediğini çok iyi bilir ve onu almak için çok çalışır.
Erkeğine nasıl davranır Rus kadını?
- Fazla kul köle olduğumuzu söyleyemeyeceğim. Zaten Rusya’da son yıllarda çok bekâr anne var. Çocuğu yapıp erkekleri gönderiyorlar. Çünkü artık onlara ihtiyaç duymuyorlar. Kendi kendilerine fazlasıyla yetiyorlar.
Aşk tanımınız nedir? Sizce insan hayatta kaç kere aşık olur?
- Bunu bilemezsiniz. Aşk çok doğal ama çok da karışık bir durum. Süt almaya markete gidersiniz bir bakmışsınız önünüzde duran adama aşık olmuşsunuz.
Bir erkeğe aşık olabilmeniz için o erkekte hangi özelliklerin bulunması gerek? Zeka mı, espri kabiliyeti mi, yakışıklılık mı?
- Kendine güvenecek ve tabii zeki olacak. Eğitim de çok önemli. Ne kadar yakışıklı olursa olsun kendini eğitmemiş adamla bu işi yürümüyor. Mizah anlayışı da şart ama doğru bir enerjiye sahip olması daha mühim.
Kaç çocuğunuz olsun istiyorsunuz?
- Çok! Çocukları çok seviyorum. Onlar için Moskova’da yardım derneklerinde çalışıyorum. Hasta çocuklar için yapılan projelerde görev alıyorum.
 
BRONZLUK SEKSİ AMA KANSER OLUNCA SEKSİLİK İŞE YARAMIYOR

Haberin Devamı

Bu vücudu muhafaza etmek için insan ne yer ne içer?
- Kahvaltıdan önce iki şişe votka içerim. Şaka şaka! Rusum ama rağmen votkacı değilim. O biraz soğuk iklimdekilerin düşkünlüğü. Şarap severim ama onu da çok abartmam. Cildim için çok fazla su içiyorum. Yeşil çayı elimden düşürmüyorum. Yağ yaktığına inanıyorum. Bir de yaz kış cildimi güneşten koruyorum. Cilt kanserini önemsemek şart. Bronzluk seksi ama kanser olduktan sonra seksilik bir işe yaramıyor. Haftada dört kere özel spor eğitmenimle çalışıyorum. Pilates, yoga ve boks yapıyorum. Günlük programı o belirliyor. Biraz da genetik avantajım var. Annem 55 yaşında ama incecik. Son olarak bir de sauna öneririm. Sizde de Türk hamamı var değil mi? Bizim Rus saunası biraz daha sıcak ama fark etmez. Sıcaklık gözenekleri açıyor ve buhar cilde inanılmaz iyi geliyor.
Modelliği bırakınca ne yapacaksınız?
- Pazarlama okudum. Yedi yıl müzik eğitimi aldım. Piyano çalıyorum. Belki müzik öğretmeni olurum ve çocuklarla çalışırım. Yardım kampanyalarında hep görev alacağım. Çünkü bu dünyanın bana verdiklerini geri ödemem gerektiğini düşünüyorum. Hepimiz öleceğiz, kalıcı bir şeyler bırakmak şart. Pahalı mücevher ve otomobiller gereksiz.
 
KEMER’DE ÇOK TATİL YAPTIM

Haberin Devamı

Türkiye’ye uzun yıllardan beri gelip gidiyorum. Annem ve ablam Antalya’ya bayılır. Üçümüz Kemer’de çok tatil yaptık. Ruslar’dan vize istememeniz harika. Başka ülkelere bu kadar kolay gidemiyoruz. Türkleri Ruslara çok benzetiyorum. İnanılmaz yemekleriniz var. Kendimi burada çok rahat hissediyorum.

BU YAPTIĞIM ASLINDA SOSYAL SORUMLULUK

Bir iç giyim firmasıyla işbirliği yapmaya nasıl evet dediniz?
- İşimi çok sevdiğim için aklımdan negatif bir şey hiç geçmedi… Hem Intimissimi 2006’da beni keşfeden marka. Altı yıldır çalışıyoruz. Şu anda mükemmel sutyen kitabının tanıtımı için geziyorum. İlk durağım İstanbul. Sonra Madrid, Moskova, Lizbon gibi pek çok şehre gideceğim. Amacım kadınlara yardımcı olmak. Çünkü iç çamaşırı güzel ve seksi olduğu kadar rahat da olmalı. Bu yaptığım tıpkı bir sosyal sorumluluk projesi gibi. Kadınlara gerçek iç rahatlığının ne olduğunu öğreteceğim.
Peki o zaman nedir mükemmel sutyen?
- Üç özelliği var: Bir stili olmalı, bedeni vücuda tam oturmalı ve memeyi kusursuz göstermeli. Büyüklük ihtiyacı olanı büyük, toparlanmaya ihtiyacı olanı da olduğundan daha küçük.
İlk sutyen takmaya başladığınız yıllara dönün. Çok hata yaptınız mı?
- Yapmaz olur muyum? Her kadın yapar. Ben de zorlandım. Bazı modeller fazla bol, bazıları aşırı sıkı geldi. Oysaki sutyen doğal görünmeli. Kıyafetten rol çalmayacak, fırlamayacak, üstüne düşeni yapacak, kendini gerektiği kadar belli edecek. Biraz deneye yanıla, biraz da bir bilenin yönlendirmesiyle öğrendim.
Sizin bir iç çamaşırından beklentileriniz neler?
- Dört mevsim giyilebilecek ürünleri tercih ediyorum. Destekli sutyenlerim de var, balensiz dantel olanlardan da… Daha çok soft renkleri tercih ediyorum: Ten rengi, beyaz biraz da siyah.
Peki altlarda durumlar nasıl?
- Orada da çeşit bol. Külotlarımı kıyafetlerime ve moduma göre seçerim. Bazen tanga, bazen dantelli Fransız donu. Ama uyurken erkek iç çamaşırı tercih ediyorum. Önemli olan rahatlık.
İç çamaşırının dışarıdan da görünmesi gibi bir trend var. Seviyor musunuz bu trendi?
- Çok seviyorum. O kadar güzel iç çamaşırları var ki göstermek istiyor insan. Ceketin içine giy çık. Basit durmuyor, bayağı kaçmıyor. Bugün benim yaptığım gibi, elbisemin içine sutyenimi giydim ve gösteriyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!