Ünlü olmak sokakta çıplak gezmek gibi

Güncelleme Tarihi:

Ünlü olmak sokakta çıplak gezmek gibi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2013 01:19

Türk elektronik dans müziğinin popüler ismi Bedük kariyerindeki 10’uncu yılında, ‘ON’ adlı albümle karşımızda. Şarkıcının şöhret fikriyle hâlâ başı dertte: “Bu insanlar bana niye bakıyor, fermuarım mı açık diye düşünüyordum”

Haberin Devamı

Yeni albümünüzün adı ON. Müzikteki onuncu yılınızda on Türkçe şarkı. Neden Türkçe şarkılar yaptınız bu sefer?
- Artık insanlara kendi dilimde seslenmenin vakti geldi. Yaptığım müziği sevdirdim. Ne yapabileceğimi kanıtladım. İlk albümü 2004’te çıkartmıştım. ‘Son Sigaram’ Türkçe bir albümdü. Serhat ismiyle çıkmıştım. 10 yıl sonra bir albüm yapmak zaten hep hayalimdi. Bu süre boyunca da hiç Türkçe albüm yapmadım. 10 şarkılık mis gibi bir albüm oldu.

İngilizce şarkılarınıza alışan kitle eleştirmiyor mu sizi?
- Eleştirsinler. Modern dünyada ağzınla kuş tutsan, insanlar “Ben kuş sevmem” diyor. Onlara kulak asmıyorum. Dinlesem şimdiye kadar neleri değiştirmem gerekirdi.

İlk albüm prodüktör zoruyla mı yapılmıştı?
- İlk albümde Aykut Gürel’le çalışmıştım. Gitmek istediğim yol buydu ama “Türkiye’de dans müziği hem de İngilizce tutmaz” dedi. Elimdeki diğer şarkılarla yaptık albümü. Onlar da benim şarkılarımdı. İki sene sonra artık o tarzın arkasında duramayacağımı iyice anladım. En başından beri yapmak istediğim müziği yapmak için de kendi şirketimi kurdum ve Türkiye’de İngilizce dans müziği yapılabileceğini herkese gösterdim.

Haberin Devamı

Albümün her aşamasında isminiz var. Nedir bu ‘tek kişilik dev kadro’ hali?
- Egomanyaklığımın nereden geldiğini soruyorsunuz. İşin mutfağını seviyorum. Yaptığım şeyleri de beğeniyorum. Her albümde kendime ait bir dünya tasarlıyorum. Onu uzun uzun başkasına anlatacağıma ben yaparım biter. Çok da eğleniyorum. Müzik yapmayı seviyorum. Hâlâ hobim benim. Bunun bana getirdiği şöhret ve parayı umursamıyorum.

Zorlanmıyor musunuz peki?
- Tabii ki zor. Ölüyorum. Çalışmaktan ölmeme ramak kaldı ama benim işim de bu. İş bitene kadar çok ciddi ve dikkatliyimdir. Eğlendirmek için ciddi çalışır, ciddiyetimi korurum. Sonra keyfini sürerim.

Ünlü olmakla aranız nasıl?
- Alışmakta zorlandım, hâlâ da zorlanıyorum. Ünlü olmak sokakta çıplak yürümek gibi. Herkesin senin hakkında bilgisi, fikri var. Korkutucu olabiliyor. Yaptığın iş kim olduğunu belirliyor. En başta bu insanlar bana niye bakıyor, acaba fermuarım mı açık diye düşünüyordum.

Haberin Devamı

Ne zaman fark ettiniz ünlü olduğunuzu?
- 2008’de çektiğimiz düğün salonlu klip aynı gün dört ana haber bülteninde çıkınca telefonum susmamaya başladı. O an anladım işlerin değiştiğini. Ama hâlâ Bedük kim diyenler vardır. Garip bir isim sonuçta.

Takım elbiseyle görmeye alıştık sizi. İmaj değişikliği neden?
- Takım elbise eskidendi. Şimdi ceket var. Aslında katı kurallarım yok. Eskiden daha serttim. Şimdi iyice rahatım.

İlk dijital imza günü haftaya

Haftaya Google üzerinden dijital imza günü yapacağız. Türkiye’de bir ilk. Dijital olarak albümü indirenler kapaklarını gönderecekler ve görüntülü olarak tabletle imzalayacağım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!