Ünlü modacılar aşk için tasarladı

Güncelleme Tarihi:

Ünlü modacılar aşk için tasarladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2006 00:00

Alberta Feretti, Atıl Kutoğlu, Missoni, Bora Aksu, Hüseyin Çağlayan, Guiseppe Zanotti, Moschino ve Paul Smith markalarının tasarımcıları 14 Şubat Sevgililer Günü için kartlar tasarladılar. "Bana bu iyiliği neden yaptılar" diye düşünüyorsanız, anlatalım. Bu güzelliği size Beymen yaptı. Temsil ettiği bütün markalardan özel bir kart tasarlamalarını rica etti.

Bu sekiz marka ricayı kırmadı. Beymen yaratıcı ekibi de bir kart tasarladı, toplam dokuz etti. Dokuzu birden zarfları ve kalp şeklinde zarf yapıştırıcıları ile kırmızı kurdeleli bir paket halinde satılıyor. "Dokuz kart demek, dokuz ayrı kişiye sevgi sözcükleri yazmak demek. Bu hareket benim için hiç iyi olmaz" diyorsanız, tek tek de satın alabilirsiniz.

"Projenin birçok amacı var." Beymen Kreatif Direktörü Murat Türkili söze böyle başlıyor ve devam ediyor: "Özel günlerde müşterileriyle iletişim kurmak Beymen için bir gelenek. Dolayısıyla bu proje de bir geleneğin devamı gibi. Bu kartlar sayesinde biz de müşterilerimize sevgimizi ifade ediyoruz. İkincisi, bu kartlar sayesinde bu sene çalışmaya başladığımız bazı markaları vurgulamış olacağız. Mesela Atıl Kutoğlu, mesela Bora Aksu..."

Tasarımcıların neden eşarp, cüzdan ya da tişört değil de kart tasarladıkları mevzuuna gelince... Beymen yetkilileri biraz nostaljik davranmak istemiş. "Sevgililer Günü’ne bu yakışırdı" diye düşünmüş. "Eskiden insanlar birbirlerine daha sık kart atardı, mektup yazardı. Elektronik posta yüzünden artık kimse kimseye el yazısı ile bir şeyler göndermiyor" diyen Murat Türkili kart yazma alışkanlığını tekrar gündeme getirmek istediklerini söylüyor. Bu bir başlangıçmış. Beymen Anneler Günü, yeni yıl gibi özel günlerde de tasarımcılarla işbirliği yapacakmış.

Beymen Sevgililer Günü kartları sınırlı sayıda üretildi. Her birinden 700’er adet basılmış. Sevgilinize aldığınız hediyenin
/images/100/0x0/55ea0a83f018fbb8f8663a50
yanına bu kartlardan iliştirmek istiyorsanız, acele etmelisiniz. Özel kutularında Beymen Nişantaşı, Akmerkez, Erenköy, Kavaklıdere mağazalarında satışa sunulan kartlardan elde edilen gelirin bir kısmı KAGİDER’e (Kadın Girişimciler Derneği) bağışlanacak. Kutu halinde almak isterseniz 35 YTL, tek tek almak isterseniz tanesi 4.25 YTL.

ATIL KUTOĞLU

Aşk ve Beymen kadını bir kalbin içinde

Viyana’da yaşayan tasarımcı Atıl Kutoğlu’nun Sevgililer Günü kartında bol kalp ve bol kadın var. Kalbin içine yerleştirdiği mor ceketli şık kadından 42 tane var. Kutoğlu tasarladığı kartı şöyle anlatıyor: "Bu kartı 10 gün önce, New York’a gelirken uçakta tasarladım. Beymen’i, modayı ve aşkı buluşturmak istedim. Kalpler aşkı, kalplerin içindeki kadınlar ise Beymen’i simgeliyor."

ALBERTA FERRETTI

Yüzde yüz aşkın içeriği

İlk butiğini otuz yıl önce İtalya’da doğduğu kasabada açan Alberta Ferretti bugün dünyanın sayılı tasarımcılarından biri. Kardeşi Massimo Ferretti ile birlikte çalışıyor. Hem kendi koleksiyonlarını hazırlıyor hem de dünya markaları için üretim yapıyor. Jean Paul Gaultier, Moschino, Narciso Rodriguez bu markalardan birkaçı. Ferretti Sevgililer Günü için eğlenceli bir kart tasarlamış. Yüzde otuz duygu, yüzde on kavga, yüzde otuz hisler ve yüzde otuz tutkunun yüzde yüz aşkı oluşturduğunu anlatmış. Kartı ürünlerin etiketindeki kullanım kılavuzlarına benzeyen işaretlerle süslemiş.

GIUSEPPE ZANOTTI

Ayakkabı da aşktır


Tasarladığı seksi ayakkabılarla tanınan 46 yaşındaki tasarımcı Giuseppe Zanotti kendi adını taşıyan markasını 1994 yılında kurdu. 1974-1994 yılları arasında İtalya’nın önde gelen moda devleri için ayakkabı tasarladı. "Tasarım bilinciyle çalışıyorum. Trendleri takip ediyorum Sanattan, sinemadan ve müzikten etkileniyorum" diyen tasarımcı bir kadının nasıl çekici görüneceği çok iyi biliyor. Beymen için tasarladığı Sevgililer Günü kartına da bir ayakkabı çizmiş. Ayakkabı+Beymen= Aşk diye yazmış.

PAUL SMITH

Aşkı bitkiye benzetti


Yıllık cirosu 220 milyon pound olan Paul Smith, İngiltere’nin ticari anlamda en çok kazanan tasarımcısı. İngiliz moda sektörünün üçte biri onun elinde. Bütün bunlar 30 yıllık bir emeğin ürünü. Paul Smith ilk butiğini 1970’te Nottingham’da açmış. O günden beri dünyanın dört bir yanında açtığı butiklerin sayısı 264’ü buldu. Halıdan diş fırçasına, ayakkabıdan parfüme kadar her şeyi tasarlıyor. Son olarak Beymen için fotoğrafta gördüğünüz kartı tasarladı. Doğaya ve çevreye olan düşkünlüğü ile tanınan tasarımcı aşkı da bir bitkiye benzetmiş. Suladıkça büyüyen, büyüdükçe kalp şeklinde çiçek veren...

MISSONI

Renkli çizgileri kartta devam ediyor


Missoni 53 yıllık bir moda efsanesi. Markanın tasarımcıları Rosita ve Tai Missoni’nin belirgin bir tarzı var. Her koleksiyonları renkli ve çizgili... Triko tasarımları ile ünlü markanın Beymen için tasarladığı kart da renkli ve çizgili büyük bir kalpten oluşuyor. Kabartmalı olarak üretilen kart oldukça dikkat çekici.

BORA AKSU

Aşkta hüzün de vardır


İngiltere’de yaşayan tasarımcı Bora Aksu’nun koleksiyonları ilk kez bu yaz Beymen mağazalarında satılacak. Aksu, tasarladığı Sevgililer Günü kartını şöyle anlatıyor: "Sevgi ne kadar büyük olursa o coşkunun getirdiği tuhaf bir hüznü var. Yaptığım tasarımda da sevginin duruluğunun ve güzelliğinin yanında o gizemli hüznü anlatmaya çalıştım. Yine de yanlış anlaşılmasını istemem. Çünkü bu hüzün kötü bir hüzün değil. Var olanın sonsuzluğunu dilemek, ama ömürlü olduğunu bilmenin getirdiği bir hüzün bu... Sevginin yoğunluğuyla paralel giden tuhaf bir iç burukluğu..."

MOSCHINO

Kart, baştasarımcı Jardini’den


"Moda eğlencedir!" 23 yıl önce Franco Moschino tarafından kurulan Moschino markasının temel felsefesi bu. Her koleksiyonunda trendlerle dalga geçiyor, moda severleri şaşırtıyor. 2003 yılında tüm dünyada hızla büyüyen sigara düşmanlığına inat kolye, kemer gibi aksesuvarları sigara formunda tasarlamıştı. Mankenler podyuma ellerinde sigara ile çıkmıştı. Franco Moschino’nun ölümünden sonra Rrossella Jardini baştasarımcı oldu. Beymen için Sevgililer Günü kartını da Jardini tasarladı. Klasik Moschino ayıcığının yer aldığı kart herkesin birini mutlaka sevmesi gerektiğini söylüyor. Ayıcık kalpten balonlar taşıyor.

HÜSEYİN ÇAĞLAYAN

Kendi karikatürünü çizdi


Bu yaz Beymen’de satılacak markalardan biri de Hussein Chalayan. Tasarımcısı Hüseyin Çağlayan Sevgililer Günü için hazırladığı kartın bir tasarım olmadığını söylüyor: "Ben sadece imzamı attım. Bir de her zaman yaptığım gibi karikatür çizdim. Karikatürde gördüğünüz şey benim profilim. Bu kartın Sevgililer Günü’yle pek ilgisi yok aslında."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!