UNICERA ve Kitchen World fuarları başladı

Güncelleme Tarihi:

UNICERA ve Kitchen World fuarları başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2012 09:43

Haberin Devamı

Seramik ve banyo sektörünün buluşma platformu UNICERA 24. Uluslararası Seramik Banyo ve Mutfak Fuarı ve KITCHEN WORLD 8. Uluslararası Mutfak Banyo Mobilyaları, Ankastre Cihazlar Fuarı, 14-18 Mart 2012 tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açıyor. Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde, Türk seramik sektörünün uluslararası alandaki en verimli pazarlama platformu UNICERA Fuarına 43 ülkeden; KITCHEN WORLD Fuarı’na ise 32 ülkeden Alım Heyeti organize edildi.

TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü Serdar Yalçın, sektördeki büyümenin fuarlara da yansıdığını ve UNICERA Fuarı’nda metrekare alanında geçen yıla oranla yüzde 15 oranında artış sağlandığını belirtti. Yalçın, Seramik Federasyonu ve Timder’in Tüyap ile birlikte tasarladıkları ve uyguladıkları UNICERA Fuarı’nın her geçen yıl artan hızla geliştiğini ve büyüdüğünü belirterek, “Seramik üreticilerinin organizasyonda aktif rol alması ile 2005 yılından itibaren uluslararası bir nitelik kazanan UNICERA, 1 milyar dolar üzerinde ihracat hedefi ile yıldan yıla büyüyerek güç kazanan seramik sektörünün en geniş katılımcı profiline sahip seramik ve banyo fuarı olma özelliğini taşıyor” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı


Sürdürülebilir mimari konferansları
Fuar kapsamında “Avrupa’da Sürdürülebilir Mimarlık Sergisi” düzenleniyor. Mimarlar Odası’nın da üyesi olduğu Avrupa Mimarlar Konseyi’nin (ACE) hazırladığı sergi, toplumlar için büyük tehlike olarak tanımlanan küresel çevre sorunları ve gelişme problemleri konusunda toplumsal bir bilinç yaratmayı hedefliyor. ACE’nin hazırladığı “Avrupa’da Sürdürülebilir Mimarlık Sergisi” 8 farklı başlıktan oluşuyor. Yapı ile bağlam arasında görsel ve fiziksel bir etkileşimi vurgulayan sürdürülebilir mimarlığın sosyal kimliğe ve etkileşime katkıda bulunması, yapının kent içindeki toplu taşıma araçlarıyla olan ilişkisi ve sürdürülebilir ulaşımı desteklemesi başlıca konuları arasında yer alıyor.

UNICERA ve Kitchen World fuarları başladı

Haberin Devamı

Osmanlı’da gündelik yaşam sergilenecek
Fuarda, Osmanlı’da Gündelik Yaşamı günümüze yansıtacak özel bir sergi de yer alıyor. Adell Armatür Abı Hayat Koleksiyonu’ndan seçme eserlerle Osmanlı’da Gündelik Yaşamda Su Kültürü Sergisi 14-18 Mart tarihlerinde Tüyap Beylikdüzü Fuar alanı Ana Fuayede olacak. Adell Armatür ve Tüyap Fuarcılık işbirliğiyle gerçekleşen sergi, Türkiye Seramik Federasyonu ve Timder tarafından da destekleniyor.
Osmanlı’da Gündelik Yaşamda Su Kültürü Sergisi’nde Adell Armatür Koleksiyonu’nda, çeşmelerden alınan suyun evde kullanılmasına aracılık eden ibrikler de dahil pek çok özel parça sergilenecek. Seramik testi ve maşrapalar, güğümler, su bakraçları, mermer ve toprak su küpleri, çeşme ve hamam muslukları, tulumbalar, şifa tasları, tombak zemzemlik ve ibrikler, sarayda kullanılmış suyla ilgili eşyalar, havlu (peşkir) gibi Osmanlı dönemi tekstiller, suyla ilişkili sakalara ait kartpostal, gravürler ve belgeler ziyaretçilerle buluşacak.

Haberin Devamı

UNICERA ve Kitchen World fuarları başladı

Eviye ve armatürler sergileniyor
Red Dot ve iF gibi ödüllerin sahibi olan BLANCO STEELART imzalı eviye ve armatürler markanın fuarda sergilediği koleksiyonun en önemli ürünleri olarak göze çarpıyor. BLANCO STEELART konseptli eviye ve armatürler, yenilikçi tasarımlarıyla mutfaklara hayal gücü taşıyor. Paslanmaz çelik eviyelerin yanı sıra silgranit ve sert seramik eviyeler de BLANCO’nun 2012 koleksiyonunda yer alıyor.

UNICERA ve Kitchen World fuarları başladı

Nolte 5 mimarı Münih’e gönderecek
Nolte, fuar standında EKS Mutfak Akademisi’nden ünlü Şef Eyüp Kemal Sevinç ile geleneksel Alman lezzetlerinin yapımının öğretildiği bir workshop etkinliği gerçekleştiriyor. Standı ziyaret eden herkese de yine Alman mutfağının sırlarını anlatan bir yemek kitabı hediye ediliyor. Nolte, son koleksiyonunu ise ünlü oyuncular Fulden Akyürek ve Ümit Kireççi’nin rol aldıkları skeçler ile tanıtıyor. Fuar standını sahne olarak kullanan oyuncular, ziyaretçilere gösteri sunarken mutfakların tüm özelliklerini de şovlarına dahil ederek anlatıyor. Öte yandan Nolte standını ziyaret eden mimarlar da Ekim 2012 tarihinde Almanya Münih’te gerçekleşecek dünyanın en ünlü festivallerinden Oktoberfest’e gitmek için çekilişe katılma hakkı kazanıyor. Nolte, yapacağı çekilişle 5 mimarı Oktoberfest’e gönderecek.

Haberin Devamı

Seramiksan ünlüleri konuk ediyor
Seramiksan, 24. Unicera Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı’nda yine sektörde fark yaratan yeniliklerini sergilemeye devam edecek. Fuarda Nanotech, Digiart, Soluble Salt, Lappato, Full Lappato ve yeni üretim teknolojisi olan High Glossy ile üretilen ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sunacak olan Seramiksan, 16 Mart’ta da reklam filmlerinin yıldızları Oylum Talu, Özge Özberk, Burcu Kara ve Hande Subaşı ile yönetmeni Metin Arolat’ı standında ağırlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!