Üçüncü Sinop Bienali başladı

Güncelleme Tarihi:

Üçüncü Sinop Bienali başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2010 23:50

Sinop’ta bu yıl üçüncüsü yapılan, açık ve kapalı alanlarda sergiler, yerleştirmeler, interaktif program ve performansları kapsayan Uluslararası Sinop Bienali’ (Sinopale 3), düzenlenen törenle başladı.

Türkiye’de sadece İstanbul, Sinop ve Çanakkale'de 2 yılda bir düzenlenen kültür etkinliği bienallerden biri olan Sinopale'nin startı, tarihi Sinop Cezaevi’nin çocuk ıslahevi bölümünde düzenlenen törenle başladı. Törene Vali Hakan Güvençer, Belediye Başkanı CHP’li Baki Ergül, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda sanatsever katıldı.
4 Eylül tarihine kadar sürecek olan Sinopale, dünyaca ünlü 15 yabancı ve yerli sanatçının katıldığı belirtildi. Etkinlik hakkında bilgi veren Sinopale Sanat Yönetmeni Prof. Dr. T. Melih Görgün, “2005 yılında başlamış olduğumuz çalışmamızın bu yıl üçüncüsünü yapıyoruz. 4 Eylül’e kadar Sinop içerisinde şu ana kadar pek de kullanılmayan mekanları da kullanarak uluslararası sergiler gerçekleştireceğiz. Ana sergi mekanımız Sinop Tarihi Cezaevi olacak. Burada uluslararası sanatçıların sergileri yer alacak” dedi.
Sinopale 3'te çocuklar için uluslararası sanat atölyeleri, kadın çalışmaları, uluslararası temsil yöntemlerine yönelik çalıştaylarla, kültür aktörlerinin katılacağı uluslararası kent toplantıları da yer alıyor. Uluslararası sanat basınının da yoğun ilgisini çeken Sinopale Projesi, Türkiye dışında İrlanda, Almanya, Fransa, Hollanda, Hırvatistan, Sırbistan, Avusturya, Yunanistan, Belçika, İngiltere ve İtalya gibi birçok ülkeden sanatçı ve sanatsever katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!