Uçan Süpürge kalkışa hazır!

Güncelleme Tarihi:

Uçan Süpürge kalkışa hazır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2013 00:00

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin 16’ncısı 9-16 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek. Festivalde bu sene Norveç’ten İran’a, Gürcistan’dan Japonya’ya, Filistin’den İsviçre’ye 40 ülkeden 90 yönetmenin 98 filmi var.

Haberin Devamı

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, sinemada kadın emeğinin görünür olmasına katkıda bulunmak ve kadınların bu alandaki üretimlerini desteklemek için çıktığı yolculukta 15. yaşını geride bıraktı. Bu kesintisiz serüvende, sinemaya kamera arkasında ve önünde değer katmış çok sayıda kadın sinemacıyı seyirci ve takipçileriyle buluşturan festival, son 15 yıldır her mayıs ayında yaptığı gibi bu sene de pek çok ülkeden onlarca filmi Ankara’ya getiriyor. 9 Mayıs’ta başlayacak festival; filmleri, söyleşileri, film okuma etkinlikleri, sergileri ve sürprizleriyle seyircisine sinemayla dopdolu bir hafta yaşatacak.
Bu yıl Norveç’ten İran’a, Gürcistan’dan Japonya’ya, Filistin’den İsviçre’ye uzanan toplam 40 ülkeden 90 yönetmenin 98 filmini sinemaseverle buluşturacak. Festivalin 9 Mayıs Perşembe akşamı Devlet Opera ve Balesi’nde yapılacak açılış töreninde, ‘Uçan Süpürge Onur Ödülü’ ve ‘Bilge Olgaç Başarı Ödülleri’ de sahiplerini bulacak. Daha okuma yazmayı öğrenmemişken tiyatro sahnesine adım atan, yıllara üretkenliğiyle direnen Perihan Savaş ve 20 yaşındayken Altın Portakal kazanan, iki yıl sonra sinemaya veda edene dek 40 filmde başrol oynayan Zeynep Aksu festivalin bu seneki ‘Onur Ödülleri’ni alacak. ‘Bilge Olgaç Başarı Ödülü’ bir makyaj ustası olmasının yanı sıra oyunculuk yeteneğiyle de adını duyuran Suzan Kardeş’e verilirken, bu yıl ilk kez verilen ‘Tema Ödülü’nün sahibi de Türkiye tiyatrosunun çınarı Yıldız Kenter olacak.

Haberin Devamı

Biletler satışta!
Bu sene festivalde kurmaca uzun metraj filmlerin gösterimleri Ankara’da sanat filmlerinin tek adresi olan Kızılırmak Sineması’nda, kısa metraj ve belgesel filmlerin gösterimleriyse Goethe Institut Ankara’da (Alman Kültür Merkezi) yapılacak. Ayrıca festival kapsamında üniversitelerde de özel gösterimler ve söyleşiler düzenlenecek.
Festival biletleri 1 Mayıs’ta satışa çıktı bile! Sinemaseverler, biletlerini Kızılırmak Sineması’nda açılacak gişelerden ve mybilet.com’dan satın alabilir. Unutmadan; öğrenci bileti 8, tam biletse 11 TL. Ayrıntılı bilgi için; www.ucansupurge.org

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!