TÜRVAK 7 yaşında

Güncelleme Tarihi:

TÜRVAK 7 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2005 01:02

Türker İnanoğlu’nun sinema ve televizyon alanında eğitim vermek üzere kurduğu TÜRVAK 7’nci yaşını kutluyor. Kısa zamanda sinema ve TV eğitiminde önemli bir merkez haline gelen, uygulamalı eğitim veren, ulusal TV kanallarında ve büyük yapım şirketlerinde staj yapma olanağı sağlayan TÜRVAK’ın eğitim kadrosunu ise önde gelen TV kanallarının yöneticileri ile mesleğin uzman isimleri oluşturuyor.

Halit Kıvanç, Ali Kırca, Çetin Çeki, Zeki Alasya, İzzet Öz, Volkan Severcan, Açelya Akkoyun, Murat Saygı, Faruk Bayhan gibi isimlerin ders verdiği merkez, yeni yetenekleri sektöre kazandırıyor.

Lise mezunu olmak şart

Türkiye’nin özel ilk ve tek sinema ve tiyatro müzesi, 40 bin kitabın yer aldığı kütüphane ve vizyon filmlerinin gösterildiği Boğaziçi Sinemaları ile aynı binada yer alan TÜRVAK, öğrencilerine gelenekselden moderne açılan bir dünya sunuyor ayrıca... Atmosfer son derece etkileyici... Kömürlü sinema projeksiyon cihazları, ilk sinema biletleri, Muhsin Ertuğrul’dan Altan Erbulak’a özel eşyalar, ilk televizyon kameraları, sinema ve televizyonun görünmeyen kahramanlarının, yapımcıların, yönetmenlerin resimleri ve binlerce afiş... İşte TÜRVAK uygulamalı sinema ve TV özel eğitim merkezinin ortamı...

Yapım-yönetim, sunucu-spikerlik, oyunculuk ve teknik olmak üzere dört ayrı bölüm bulunan merkezde eğitim almak içinse en az lise mezunu olmak gerekiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!