Türkler en iyi parti insanları

Güncelleme Tarihi:

Türkler en iyi parti insanları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2013 00:00

1996’da Hollanda’da 50 kişilik bir mekânda başladı DJ’lik yapmaya. Şu anda dünyanın bir numaralı DJ’i. İsmini sırtına dövme yaptıran, arabasının deri koltuklarına imzasını attıran hayranları var. Ama son derece mazbut bir hayat yaşıyor: Evli, mutlu, çocuklu!

Haberin Devamı

En iyi DJ’ler listesinin zirvesindesiniz. Nasıl bir his?
- Ben bu unvanı internetteki müzik sitelerinin yaptığı oylamalar sonrasında elde ettim. İnsanların zaman ayırıp bana oy vermesi beni gururlandırıyor.

Peki sizi bu kadar başarılı kılan şey nedir?
- Sanıyorum farklı dallarda kariyerimin olması. Hem prodüksiyon yapıyorum hem radyo programım var, ünlülerin albümüne remix yapıyorum ve tabii bunlar DJ’liğimi besliyor.  

Başladığınızda bu kadar popüler olacağınızı düşünüyor muydunuz?
- 1996’da Hollanda’da 50 kişilik bir klüpte başladım. Gündüzleri prodüktörlük geceleri DJ’lik yapıyordum. Mekân hiç boş kalmıyordu ve bu beni yeni şarkılar yapma konusunda motive ediyordu. Aynı yıl ‘Communication’ adlı bir parça ile İngiltere listelerinde bir numara oldum. İngiltere’de bir gece klübünde çalmak için davet aldım. Orada çalınca Amerika’dan teklifler geldi. 2003 yılında ilk albümüm ‘76’ yı piyasaya çıkardım. ‘Burn With Desire’ ve ‘Yet Another Day’ adlı iki parçam sayesinde yıldızım iyice parladı. Çok yakında 5’inci albümüm piyasaya çıkacak.

Haberin Devamı

Mozambik’te doğmuş olsaydınız da dünyanın bir numaralı DJ’i olabilir miydiniz?
- Olamazdım herhalde. Çünkü Mozambik’te iyi müzik dinleyen, dans etmeye tutkun olan, ben bir coştuğumda bin coşan arkadaşlarım olmazdı. 1980-90 arasında dünya Madonna ve Michael Jackson’un peşinden gitti. Eğlencenin anayasasını onlar yazdılar. Ama 90’lardaki fark arayışına benim gibi DJ’ler cevap verdi. Çünkü kitleler daha fazla dans etmenin peşindeydi.

Türkler en iyi parti insanları

Fanatik bir hayran kitlesine sahipsiniz. Şoke edici hareketlerle karşılaşıyor musunuz?
-  Evet. Adımı sırtına dövme yaptıranlar var. Bugüne kadar yaklaşık 20 tane gördüm. Ama beni en çok şaşırtan hayranım yeni aldığı bembeyaz bir  BMW’sinin bembeyaz deri koltuklarının üstüne asla çıkmayacak bir kalemle imzamı attıran hayranım oldu.

Yılın kaç günü evinizde uyuyabiliyorsunuz?
İki sene önce çok azdı. Ama iki senedir yani çocuğum olduğundan beri en az 200 gün Hollanda’da evimde kalmayı tercih ediyorum.

Haberin Devamı

Dünyanın bir numaralı DJ’nin bir rock star gibi her gece ayrı bir kadınla gününü gün etmesi beklenir ama siz evli, mutlu, çocuklusunuz?
- Birçok sebebi var. Birincisi bakmayın siz benim DJ olduğuma, aslında avukatım. Hukuk fakültesini bitirdim. O disiplinden geçtim. İkincisi çok âşık oldum. Bundan tam 12 yıl önce. 2009’da evlendik. İki yıl önce kızımız oldu ve şimdi karım ikinciye hamile.

Kızınız müziğinizin farkında mı?
- Benim şarkım çaldığında “aaaa baba” diye tepki veriyor. Ama inanın böyle olması için hiçbir dayatma yapmadım. Anne karnında çocuklarına kendi şarkılarını dinleten adamlardan değilim asla.

Türkiye’ye kaçıncı gelişiniz?
- 10 olmuştur. Şimdi Samsung Galaxy S4 partisi için geldim. Ülkenize bayılıyorum. En son geldiğimde karımla Kapalıçarşı’da kendimizi kaybettik. Ona çok sevdiği ve hâlâ kullandığı takılar aldım. Yemeklerinize de bayılıyorum, ben zaten bir Ortadoğu hayranıyım, Lübnan yemekleri de favorimdir.

Haberin Devamı

Türkiye’deki seyirciyi, dünya ülkelerindeki hayranlarınızla kıyaslar mısınız?
- İnanmayacaksınız ama en iyisi Türkler. Gördüğüm en iyi parti insanları, en coşkulu kalabalık. Tıpkı futboldaki ateşli taraftarlığınızı beni dinlerken de yansıtıyorlar. Çok ateşliler ve hiç yerlerinde durmuyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!