Türkiye’nin yeni ekran yüzleri

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin yeni ekran yüzleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2011 23:33

Kanal D’nin yeni yarışma programı “Artiz Mektebi”nin Ankara ve İzmir seçmeleri yapıldı. Yaklaşık 10 bin yarışmacı adayı, Türkiye’nin yeni ekran yüzü olabilmek için jüri önünde yeteneklerini sergiledi.

Haberin Devamı

Oyuncu olma hayalleri kuran, Türkiye’nin yeni ekran yüzü olmak isteyen kabiliyetli gençler, Kanal D’nin “Artiz Mektebi” adlı yeni yarışma programıyla hayatlarının fırsatını yakalayacak. Program, yakında Osmantan Erkır’ın sunumuyla ekrana gelmeye başlayacak. Seçmeler sonucunda yarışmaya hak kazananlar, her hafta canlı yayında hazırladıkları oyunları sahneleyecek. 13 haftalık eğitimin sonunda başarılı olan öğrenciler, Kanal D’nin dizilerinde rol alma şansı yakalayacak.
     
JÜRİ ZORLANDI

“Artiz Mektebi”nin ilk seçmeleri Ankara ve İzmir’de yapıldı. Her iki ilde de katılım oldukça yoğundu. Seçmelerde yaklaşık 10 bin yarışmacı adayı, jüri önünde yeteneklerini sergiledi. Ankara’da iki gün süren seçmelerin sonunda Osmantan Erkır, Yeşim Ceren Bozoğlu, Nur Sonbahar, Süheyla Yengi ve Cihan Sezer’den oluşan jüri, birbirinden yetenekli adaylar arasında seçim yapmakta zaman zaman zorlandı.
 
TAKLİT YAPTILAR  

Yarışmacı adayları seçmelerde genellikle Kanal D’de ekrana gelen dizilerin sevilen karakterleri ile “Av Mevsimi”, “Issız Adam”, “Vizontele” gibi popüler film karakterlerini canlandırdı. Adaylar ayrıca, “Bir Delinin Hatıra Defteri”, “Keşanlı Ali Destanı” gibi tiyatro oyunlarının yanı sıra Ferhan Şensoy oyunları ve kabare de sahneledi.

ZORLU ETAPLAR

Ankara elemelerinin ikinci gününe de katılmaya hak kazanan yarışmacı adayları öncelikle 10’ar kişilik gruplar halinde kısa birer koreografi çalıştı. Daha sonra jürinin önünde önce toplu, sonra da 5’erli olarak bunu sahnelediler. Ardından adaylar tek tek kendilerini daha ayrıntılı tanıttı. Önce kulak sınavına giren adaylar, klavye eşliğinde hazırladıkları biri yavaş diğeri ise hızlı iki şarkıyı seslendirdi. Bu sırada dileyen adaylar da gitar çaldı. Ve günün sonunda, üçüncü tura kalan adaylar belirlendi.

Haberin Devamı

SEÇMELER SÜRÜYOR

İzmir’deki seçmeler de Ankara’daki gibi yoğun ilgi gördü. Burada jüride Ankara’dan farklı olarak Yeşim Ceren Bozoğlu yerine, İzmir Devlet Tiyatrosu oyuncusu ve yönetmeni, ayrıca eğitmen Bülent Arin yer aldı. “Artiz Mektebi”nin diğer seçmeleri 1 Mayıs’ta Trabzon Novotel’de, 4 Mayıs’ta Adana Sedef Otel’de ve 7-8 Mayıs’ta da İstanbul-Akgün İstanbul Hotel yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!