Türkiye’nin ilk iç mekan tasarım ödülleri verildi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin ilk iç mekan tasarım ödülleri verildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2005 01:11

Türkiye’nin ilk iç mekán tasarım yarışması ‘Design Turkey / Interior Design Awards 2005’te mimarlar, iç mimarlar ve iç mekan tasarımcıları Türkiye’nin dört bir yanındaki projeleriyle yarıştı. Seramik banyo malzemeleri ve armatür üreticisi RocaKale sponsorluğunda gerçekleşen yarışmanın ödül töreni geçtiğimiz hafta yapıldı. İtalyan tasarımcı Aldo Cibic, birinci seçilen projeleri ‘dünya standartlarında’ olarak tanımladı.

ÖDÜLE LAYIK KONUT BULUNAMADI

Son üç yıl içinde uygulanmış projelere açık olan ve profesyonellere yönelik olarak beş kategoride düzenlenen ‘Design Turkey / IDA 2005’te sadece dört kategoride ödül verildi. Üç gün süren seçmelerde, jürinin en çok beğendiği projeler sosyal aktivite mekanları kategorisindekiler oldu. En çok katılım olması beklenen konut kategorisinde ise ödüle layık çalışma bulunmadı. Kategoriler birbirinden bağımsız olmakla beraber, tüm projelerde aranan ortak kriterler tasarımların kalitesi, özgünlüğü ve işlevselliğin olmasıydı.

Jürisinde Aldo Cibic, Tuncer Çakmaklı, Durmuş Dilekci, Hakan Ezer, Zeynep Fadıllıoğlu, Nazlı Gönensay, Bülent Güngör, Kesibe Karaosmanoğlu (Yarışma Küratörü), Dara Kırmızıtoprak, Cem Kocacıklıoğlu, Barbara Pensoy, Yalın Tan, Emir Uras ve Jeyan Ülkü’nün yer aldığı IDA’05, Türkiye’nin iç mekan tasarımcıları için bir platform oluşturarak, sektörün standartlarını yukarı çekmeyi, yaratıcılığı ve özgünlüğü teşvik etmeyi amaçlıyor. Jüri üyelerinin ve küratörünün seneye değişeceği yarışmanın seneye uluslararası platformda gerçekleşmesi planlanıyor. AD dergisi, dört kategorinin birincilerine, FGA Mimarlık’ın hazırladığı Allplan CAD Sistemi ve Cinema 4D R9 yazılım paketlerini hediye etti.

İŞTE ÖDÜLLÜ MEKANLAR

3
Ofis: Alataş Architecture and Consulting/ Ahmet Alataş, Ultimo

3 Sosyal Aktivite Mekanı: Ofist/ Yasemin Arpaç-Sabahattin Emir, Bizu

3 Halka Açık Mekan: Zoom TPU/ Atilla Kuzu-Levent Çırpıcı, Acıbadem Polikliniği

3 Alışveriş Mekanı: Özden Tasarım Ltd./Arif Özden, Polo Garage
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!