Türkiye’nin en iyi 10 büfesi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin en iyi 10 büfesi
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 05, 2004 00:00

Herkesin acelesi vardır. ‘Usta, bir dilli kaÅŸarlı’, ‘Bana bir yarım döner kes’, ‘Yengenin yanında havuç suyu istiyorum’ baÄŸrışmalarının arasında sipariÅŸinizi vermeye çalışırsınız. Rahatsız taburelere oturup beklersiniz. Üç, bilemediniz beÅŸ dakika sonra yemeÄŸiniz önünüzdedir. 10 dakika sonra iÅŸlem tamamdır, karnınız doymuÅŸtur.Vakit darlığında, akÅŸamdan kalındığında, içki sonrası midemiz kazındığında, meteliÄŸe kurÅŸun atıldığında hayat kurtaran büfeler, yurdun dört bir yanını sardı. Gazetecilerden, gurmelerden ve büfe müdavimlerinden oluÅŸan jürimiz Türkiye’nin en iyi 10 büfesini seçerken hayli zorlandı. ‘KaÅŸarlı tost nerede yenir?’ ‘Hangi büfe dönerin içinde kaÅŸar eritir?’ ‘Hangi ünlü nerede tost yer?’ gibi soruların cevabını merak ediyorsanız iÅŸte Türkiye’nin en iyi 10 büfesi. EN Ä°YÄ° 101. Marmaris Büfe - Ä°stanbul2. Bambi - Ä°stanbul 3. Kızılkayalar - Ä°stanbul 4. Barış Büfe - Ä°stanbul 5. ÇaÄŸrı Büfe - Ä°stanbul6. Define Büfe - Ä°stanbul7. Vitamin Piknik Büfe - Ankara8. Kazım Büfe - Adana9. Kumrucu Åževki - Ä°zmir10. AvÅŸar Büfe - BalıkesirMARMARÄ°S BÃœFEBiftek kaÅŸarlısı dünyanın 8. harikası Etiler’de 10 yıldır hizmet veren Marmaris Büfe, haftanın her günü 24 saat hizmet veriyor. Gece hayatına düşkün olanların son durağı olarak bilinen mekan biftek kaÅŸarlı, dilli kaÅŸarlı, goralı ve leylasıyla meÅŸhur. Özel hazırlanan kekikli bir sosla servis edilen biftek kaÅŸarlı, Marmaris Büfe müdavimleri tarafından dünyanın sekizinci harikası ilan edilmiÅŸ. Leyla ise bildiÄŸiniz tostun içine çikolata ve muz konularak yapılan bir çeÅŸit tatlı. Kavurmalı, yengen, hamburger gibi çeÅŸitlerin de bulunduÄŸu büfede yiyeceklere taze sıkılmış meyve suları ve köpüklü ayran eÅŸlik ediyor. Biftek kaÅŸarlı 2,5 milyon, kaÅŸarlı tost ise 1,5 milyon lira. Müdavimleri arasında Tamer KaradaÄŸlı, Suat Suna, Sezen Aksu, Adnan Polat ve Sergen var. Tel : (0212) 269 53 39BAMBÄ°Maymun Çarli de müdavimBambi 1974’ten beri her gün 24 saat hizmet veriyor. Taksim-BeyoÄŸlu hattında eÄŸlenenlerin büyük bir bölümü geceyi Bambi’de noktalıyor. KaÅŸarlı, sucuklu, sosisli, salamlı, dilli-kaÅŸarlı, dilli-Amerikan salatalı, sosisli-Amerikan salatalı, dönerli, sıcak ve soÄŸuk sandviçler yapılan mekanda en çok kaÅŸarlı dürüm döner satılıyor. Yufka ekmeÄŸin yani lavaÅŸ ekmeÄŸinin arasına kaÅŸar peynir, döner, turÅŸu, domates, yeÅŸillik yerleÅŸtiriliyor. Bu özel lezzetin fiyatı 3 milyon lira. En ucuz ürün ise 1 milyon liralık kaÅŸarlı tost. Her türlü taze meyve suyunun bulunduÄŸu büfenin atom adındaki kokteyli adeta enerji bombası. İçinde elma, havuç, portakal, nar, greyfurt, kivi, bal ve muz suları var. Bardağı 3 milyon lira. Müdavimleri arasında Okan Bayülgen, DoÄŸa Rutkay, Ali Sürmeli gibi isimlerin yanı sına Maymun Çarli de bulunuyor. Tel : (212) 252 87 13KIZILKAYALARHamburger formülü sır Sıraselviler büfe hattının hamburgerleriyle nam salmış mekanı Kızılkayalar 1967 yılından beri hizmet veriyor. Özel bir sosla hazırlanan hamburgerin formülü bir sır gibi saklanıyor. Döner, yengen, karışık tost, sosisli gibi çeÅŸitlerin de bulunduÄŸu büfede hamburgerin tanesi 1 milyon lira. Hamburgerden sonra en çok satılan ürün ise döner. İçecek olarak yaÅŸlanmayı önleyen kokteyl isimli karışık mevye suyunu öneririz. Fiyatı iki buçuk milyon lira. Sertab Erener, Kenan DoÄŸulu, Mehmet Ali Alabora, Bülent Ersoy gibi isimlerin uÄŸrak yeri olan mekan 24 saat açık. Tel: (0212) 251 13 57BARIÅž BÃœFEKaÅŸarlı tostu ile ünlü 1976 yılından beri BaÄŸdat Caddesi ÅžaÅŸkınbakkal’da hizmet veren Barış Büfe, kaÅŸarlı tostu ile meÅŸhur. Müdavimleri alışveriÅŸ telaşının arasına tost sıkıştırmaktan asla vazgeçmiyor. Ayaküstü klasik büfe lezzetlerinin tümünü bulabileceÄŸiniz mekan, 07.00- 01.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Sadece 12.00 ile 18.30 arasında döner servisi bulunuyor. KaÅŸarlı tostun fiyatı 1 milyon 500 bin lira. Kuru kuru tost yemek istemezseniz köpüklü ayranı öneririz. Sonay Dikkaya-Ufuk Yıldırım çiftinin sık sık gittiÄŸi büfeye arada bir Bülent Ersoy da uÄŸruyor. Tel: (216) 358 41 02ÇAÄžRI BÃœFEÖğlen iÄŸne atsan yere düşmez1981 yılından beri NiÅŸantaşı’nda hizmet veren ÇaÄŸrı Büfe, semtin sayılı büfelerinden. Özellikle öğle yemeÄŸi saatlerinde civarda çalışanların akınına uÄŸrayan mekanda en çok döner, kaÅŸarlı hamburger, sucuklu ve dilli kaÅŸarlı tost satılıyor. Pazar günü hariç her gün 6.30’da açılan büfe akÅŸam 21.00’de kapanıyor. Taze sıkılmış meyve sularının da satıldığı büfenin müdavimleri arasında Nuri Sesigüzel, Müşerref Akay, Fatma Girik ve Ä°smail Türüt gibi isimler var. KaÅŸarlı tostun fiyatı 1 milyon 200 bin, dilli kaÅŸarlı ise 1 milyon 750 bin lira. Tel: (212) 241 75 83DEFÄ°NE BÃœFE Komik adamların mekanı‘24 yıldır BeÅŸiktaş’ta hizmet veren Define Büfe’nin müşterisi olmanız için önünden geçmeniz yeterlidir. Åžahane dönerimiz kokusuyla sizi yakalar ve içeri girdiÄŸiniz anda çalışanlarımız sazı eline alır. Espriler yapar, herkesi güldürürüz. Burada hem karnınız doyar hem de ruhunuz.’, Define Büfe’nin Ä°ÅŸletme Müdürü Kunt Bey mekanını bu sözlerle anlatıyor. Her gün sabah saat 8.00 ile gece 23.00 arası hizmet veren Define Büfe’nin en meÅŸhur ürünü döner. Yılmaz ErdoÄŸan, Cem Yılmaz, Nedim Saban, Ezel Akay, Cem Davran ve Hamdi Alkan gibi komik adamların müdavimi olduÄŸu Define Büfe’de kaÅŸarlı tostun fiyatı 1 milyon 250 bin lira, yarım ekmek döner ise 3 milyon lira. Tel: (212) 260 82 83 VÄ°TAMÄ°N PÄ°KNÄ°K BÃœFE18 metrekarede 24 yılVitamin Piknik Büfe, Zeki Ä°lhan tarafından, 24 yıl önce Tunalı Hilmi Caddesi üzerinde kuruldu. 18 metrekarelik küçük bir alan üzerinde hizmet veren büfede sosisli, karışık, tavuklu, salamlı, sucuklu, ciÄŸerli, kıymalı, kaÅŸarlı, beyaz peynirli ve kaÅŸarlı olmak üzere 10 çeÅŸit sandviç bulunuyor. Peynirli sandviçler 1 milyon 500 bin, diÄŸerleri 2 milyon 500 bin lira. Sandviçin yanı sıra tost çeÅŸitlerinin de bulunduÄŸu mekanda içecek olarak taze sıkılmış portakal, greyfurt, havuç, elma ve muzdan yapılan karışık kokteyl öneriliyor. Kokteylin fiyatı 3 milyon 500 bin lira. Tel: (312) 468 22 18.KAZIM BÃœFEDünya Gıda Fuarı davetlisi1993’ten bu yana hizmet veren Kazım Büfe, sucuklu, kaÅŸarlı, karışık, salamlı tost çeÅŸitleri ve yengeni ile Adana’da bir hayli popüler. Taze viÅŸne, kayısı, portakal, greyfurt, havuç suyu, limonata, ÅŸalgam, muzlu süt gibi içecekler de var. Kuru viÅŸneden imal edilen meyve suları nedeniyle iki kez Dünya Gıda Fuarı’na davet edilen Kazım Büfe’de sucuklu, peynirli ve salamlı tost 1 milyon, karışık tost 1 milyon 500 bin lira. Ãœnlü viÅŸne ve kayısı suyunun bardağı 500 bin liradan satılıyor. Tel: (322) 458 29 46KUMRUCU ÅžEVKİŞöhreti Türkiye çapındaÇeÅŸme’nin kendine özgün yiyeceÄŸi kumruyla adı özdeÅŸleÅŸen ‘Kumrucu Åževki’nin ünü tüm Türkiye tarafından biliniyor. Åževki, ÇeÅŸme Ilıca Merkez’de 35 yıllık bir geçmiÅŸe sahip. Sahibi Åževki Çilek. Özel nohut mayasından kendi fırınlarında yapılan kumrular, odun ateÅŸinde piÅŸiriliyor. 24 saat açık olan mekanda ateÅŸ hiç sönmüyor. Sucuklu, salamlı, peynirli çeÅŸitlerin yanı sıra üçünün karışımıyla ortaya çıkan yengen ve bunlara eritme peyniri eklenmesiyle yapılan süper yengen spesiyaller arasında. TurÅŸu, biber, pul biber ile ikram ediliyor. Ayranla tavsiye edilen kumruların fiyatları 1.5 milyon ile 2.5 milyon lira arasında. Tel: (232) 723 23 92AVÅžAR BÃœFEDuvarda Hülya AvÅŸar resimleri Balıkesir’in Ayvalık Ä°lçesi’nde 14 yıldır hizmet veren AvÅŸar Büfe, ünlülerin de uÄŸrak yeri. Altı metrekarelik AvÅŸar Büfe’yi iÅŸleten Bülent Büget, duvarları Hülya AvÅŸar’ın fotoÄŸraflarıyla süslemiÅŸ. Müdavimleri arasında Hülya AvÅŸar, annesi Emral AvÅŸar, Soner Arıca, Perran Kutman var. Yaz aylarında 24 saat, kış aylarında 04.00-22.00 arası açık. MeÅŸhur Ayvalık tostunu da yapıyorlar ama müşteriler AvÅŸar tostu adını takmış. AvÅŸar tostuna kaÅŸar, sucuk, salam, sosis konuluyor. Yanına garnitür olarak domates, turÅŸu ve ketçap servisi yapılıyor. Tost hamurunda normal ekmek mayası yerine özel bir maya kullanılıyor. Karışık tost 1 milyon 500 bin, normal tost 1 milyon 250 bin lira. Tel: (266) 312 98 21 GURME, GAZETECÄ° VE BÃœFE MÃœDAVÄ°MLERÄ°NDEN OLUÅžAN BÃœYÃœK JÃœRÄ° SEÇTÄ°DoÄŸa Rutkay-OyuncuKanat Atkaya-GazeteciEbru Çapa-GazeteciOÄŸul Türkkan-Gezgin, yazarHülya EkÅŸigil-Yemek programı yapımcısı, gurmeNur Çintay-Life Dergisi Yayın YönetmeniDonatella Piatti-TV’de yemek programı yapımcısı, gazeteciAli Esat-Mimar, gurme Göksel Tayyar ZaimoÄŸlu-Adanalı gurmeDj Yakuza-MüzisyenÂ
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!