Türk oyuncular Amerika yolcusu

Güncelleme Tarihi:

Türk oyuncular Amerika yolcusu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2004 21:37

Dünyadaki bilgisayar oyunu tutkunlarını biraraya getiren World Cyber Games (WCG) Türkiye finalleri tamamlandı. Yarışma bu yıl ilk kez 18 ildeki 27 merkezde gerçekleştirildi ve 12 bin kişi katıldı. Türkiye elemelerinde başarılı olan 480 kişi İstanbul’da gerçekleştirilen büyük finalde yarıştılar.

WCG heyecanına katılanlar dünyanın en popüler bilgisayar oyunları; Starcraft: Brood War, Warcraft 3: The Frozen Throne, Counter Strike: Condition Zero, Unreal Tournament 2004, FIFA 2004 ve Need for Speed: Underground’da yarıştılar.

Dünya finali San Francisco’da

2000 yılından bu yana doğum yeri olan Güney Kore’de yapılan bilgisayar oyunları olimpiyatı World Cyber Games, bu yıl ilk kez Kore dışında bir ülkede düzenlenecek. Türkiye finallerinde dereceye girenler WCG 2004 dünya finalinin yapılacağı San Francisco’ya gidecekler. San Francisco’daki finallerde dereceye girenlere dağıtılacak toplam ödül 400.000 dolar.

World Cyber Games adıyla ilk kez 2001 yılında Samsung’un sponsorluğunda düzenlenen bilgisayar oyunları olimpiyatı, dijital eğlence kültürünü tüm dünyaya yayan en büyük global etkinlik niteliği taşıyor. Her yıl dünyadaki Gamer’ları bir araya getiren WCG’in 2003 yılındaki büyük finaline 55 ülkeden 600 kişi katılmıştı.

WCG Türkiye Finali birincileri

Counter Strike Condition Zero

Teamquash Takımı (5 kişi)

FIFA Soccer 2004

Emrah Arslan

StarCraft Brood War

Onat Gegeoğlu

Unreal Tournament 2004

Emre Birinci

WarCraft 3 The Frozen Throne

Kerem Pulat

Need for Speed Underground

Ercan Orhan
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!