Turizmde kalite ödülleri

Güncelleme Tarihi:

Turizmde kalite ödülleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2006 22:55

Skal International İstanbul tarafından turizmde kalite çıtasını yükseltmek amacıyla düzenlenen “Turizmde Kalite-Skalite 2006 Ödülleri” törenle verildi.

Çırağan Palace Kempinski Otelinde düzenlenen törende konuşan Skal İnternational İstanbul Başkanı Deniz Anapa, turizm alanında profesyonel hizmet veren kişi ve kuruluşları motive etmek için 1998 yılında başlattıkları ödül verme anlayışını geleneksel hale getirdiklerini söyledi.
Anapa, ödül verilecek olan kişi ve kuruluşların bu yıl internet üzerinden oluşturulan sistemle Türkiye genelinde büyük jüri tarafından belirlendiğini kaydetti.
Skal'ın 80 ülkede 500 kulüp ve yaklaşık 22 bin üyeye sahip olduğunu belirten Anapa, bugün aynı zamanda Skal İnternational İstanbul'un 50. yaşını da kutladıklarını kaydetti.
Törende daha sonra 20 kategoride ödüle layık görülen kişi ve kuruluşlara ödülleri verildi.
Haberin Devamı

ÖDÜL ALANLAR

“Şehir Oteli” kategorisinde Çırağan Palace Kempinski Oteli, “Tatil Köyü ve Resort Otel” kategorisinde Hillside Beach Fethiye, “Butik Otel” kategorisinde La Maison, “İncoming Seyahat Acentesi” kategorisinde Retur, ”Outgoing Seyahat Acentesi” kategorisinde Setur, “Kongre Turizmi ve Incentive Seyahat Acentesi” kategorisinde Visitur, “Havayolu Taşımacılığı ve İlişkili İşletmeler” kategorisinde Atlas Jet, “Denizyolu Taşımacılığı ve İlişkili İşletmeler” kategorisinde Arkas Holding, “Karayolu Taşımacılığı ve İlişkili İşletmeler” kategorisinde Varan Turizm ödülü aldı.
Anadolu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu “Turizm Eğitim” kategorisinde ödüle değer görülürken, Topkapı Sarayı Müdürü Prof. Dr. İlber Ortaylı “Turizm Yöneticisi” kategorisinde, Rehberler Odası Başkanı Şeref Yenen de “Profesyonel Rehber” kategorisinde ödül sahibi oldu.
“Turizme Hizmet Eden Restoran” kategorisinde Beyti Restoran, “Yöresel Tatlar” kategorisinde Değirmen Restoran (Kuşadası), “Eğlence Mekanı” kategorisinde Reina Gece Kulübü, “Turizm Basını” kategorisinde ”www.turizmdebusabah.com” sitesi, “Turizm Tanıtımına Katkı” kategorisinde de Formula-1 ödüle layık görüldü.
“Kültürel Değerlerin Korunmasına Katkı” kategorisinde Çengel Han-Rahmi Koç Müzesi-Ankara, “Çevrenin Korunmasına Katkı” kategorisinde Deniztemiz Turmepa ödül alırken, “Johnson Diversey Hijyen Ödülü” de Hilton İstanbul Oteli'ne verildi.

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

Skalite 2006 özel ödüllerine ise İstanbul Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve İstanbul Turizm Atölyesi Başkanı Tülin Ersöz değer görüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!