Turizmciler İsviçre ile olaylı milli maçın yaralarını sarıyor

Güncelleme Tarihi:

Turizmciler İsviçre ile olaylı milli maçın yaralarını sarıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2007 00:00

Olaylı milli maç sonrasında Türkiye ile İsviçre arasında giderek gerileyen turizm ilişkilerine yeni bir kazandırmak için düğmeye basıldı.

22 Eylül’de gerçekleştirilecek "Travelextra Meetings, Incentive & spa" konulu Travelshow’da, Türk Hava Yolları’nın desteği ile Avrupa’nın önde gelen turizm firmaları ve ağırlıklı olarak da İsviçreli seyahat acentaları konuk edilecek. Türkiye’nin en önemli toplantı ve kongre turizmi uzmanlarından olan Limak Hotels Genel Koordinatörü Kaan Kavaloğlu ve yine Türkiye’nin en önemli spa turizmi uzmanlarından Richmond Nua Genel Müdürü Gracy Kohen, "İsviçre pazarının yeniden kazanılması Türk turizmi açısından ciddi bir adım olacaktır" ortak görüşünü ifade ettiler.

KONGRE VE TOPLANTI: Önümüzdeki dönemde Kıbrıs’ta toplantı ve kongrelerin yapılabileceği en büyük otelin hazırlıklarını sürdürdüklerini belirten Limak Hotels Koordinatörü Kaan Kavaloğlu, "Türk turizminde arzu edilen rakamlara ulaşması için mutlaka kongre ve toplantı turizmini bugünkü konumundan daha ileri noktalara taşımamız ve bunu başarmamız gereklidir. Bu açıdan bizim de katılacağımız Travelextra Workshop’u önemli bir değer taşıyor. Biz grup olarak bu açıdan önemli doluluk oranlarına ulaşmamıza rağmen önümüzde katetmemiz gereken ciddi bir mesafe bulunduğunun da bilincindeyiz" dedi.

SABIR GEREKİYOR: Son bir yılda uluslararası alandaki çalışmalarıyla Richmond Nua’yı dünyanın sayılı spa otellerinden biri haline getirdiklerini kaydeden Gracy Kohen ise toplantı ve spa turizminden Türkiye’nin 15 milyar Euro’luk bir gelire ulaşmasının gerçekçi bir hedef olduğunun altını çizerek "İsviçre’den gelen konukların özellikle spa pazarı için de çok önemli olduğunu düşüncesini taşıyoruz. Spa pazarının gelişmesi için sabırlı olunması gerektiğini biliyoruz. 22 Eylül’deki workshop’un katılarak pazarı geliştirme noktasında iyi bir fırsat olduğuna ve İsviçre ile yeniden eski günlere dönülmesine zemin hazırlayacağına inanıyoruz" diye konuştu.

OLGUNLAŞAN PROJELER: Spa özelliği ve toplantı merkezi özelliği olan otellerin katılacağı Workshop’u organize eden ICCA üyesi Travelextra’nın Genel Müdürü Yalçın Avcı da, sağlık, medikal turizm, toplantı ve incentive turizmi için Türkiye’ye getirdikleri yenilikleri daha da olgunlaştırarak proje etkinliklerini büyüteceklerini açıkladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!