Tülin’in güzellik sırları

Güncelleme Tarihi:

Tülin’in güzellik sırları
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2006 00:00

Tülin Şahin... Profesyonel manken ve model... Üstüne üstlük diyet ve güzellik üzerine iki de kitap yazınca sırlarını kendi ağzından öğrenmek şart oldu. İşte bir zamanlar "Güzel olduğumu bile düşünmezdim" diyen Şahin’in güzellik sırları...

- Mankenlik çocukluk düşün müydü?

Hayır. Ben moda üzerine okudum. Kafamdaki tek şey modacı olmaktı. Yolda beni durduran ajans yetkilileri olurdu. Sinir olurdum. Yaşım gereği en bunalımlı dönemimdi, güzel olduğumu bile düşünmezdim.

- Güzel olduğunu düşünmezdin ama güzellik üzerine iki kitap yazdın bile!

Kitap yazmamın tek nedeni, aldığım kilolardı! Dokuz ayda 21 kilo verdim. 69’dan 48’e düştüm. Zayıfladıktan sonra herkes nasıl olduğunu sormaya başladı. Ben de aynı şeyleri anlatmaktan sıkıldım ve kitap yazdım. Sadece diyet değil onu korumanın ve sağlıklı yaşamanın yollarını anlattım.

- Ama öyle çok kilolu biri değildin...

Hayatım boyunca hep zayıftım. Kiloları Türkiye’de aldım. Burada yemek yeme ve spor yapma sistemim bozuldu. Türkiye’ye gelmeden önce yurt dışında modellik yapıyordum. Orada modellerin formlarını korumaları için görüşmelere hep yürüyerek gitmeleri istenir. Burada böyle imkanlar yok. Ulaşım çok kolay sağlanamıyor. Danimarka’da başbakan bile işe gidip gelirken bisiklete biner. Bu trafikte İstanbul’da bisikletle ulaşım mümkün değil.

- Bugüne dek yaptığın en büyük güzellik hatası nedir?

İşimiz gereği devamlı saçımız boyanıyor. Sonra bir türlü kendi saç rengine dönemiyorsun. Bu çok sinir bozucu. Keşke hiçbir zaman saçlarıma boya değmeseydi! Bunun haricinde bir rahatsızlığım yok. Zaten saçlarım çok gür. Bonus kafa gibi bir şeyim! Danimarka’da yolda giderken saçımı çekerlerdi. Sonra da "Aaa, peruk değilmiş" derlerdi. Hayatımın bir dönemi mutlaka oğlan kafa olacağım, kararlıyım!

- Her gün spor yapar mısın?

Her gün spor yapmak doğru bir şey değil. Kemiklerinin ve kaslarının dinlenmesi gerekiyor. Haftanın dört günü spor yapıyorum. Bazı haftalar hiç yapamıyorum. İş durumuma göre değişiyor. Zayıflamaya çalışırken her gün düzenli olarak yürüyüş yaptım, bisiklete bindim. Bir de her gün bir saat su jimnastiği yaptım.

- Yemek yemeye düşkün müsündür?

Deli gibi yerim! Bir oturuşta 4-5 dilim pizza yiyorum. Ama her şeyi öğle vakti yiyorum. Böylece bunları yakmam kolay oluyor. Kimi diyor ki: "Ben bütün gün çay içtim, bir şey yemedim. Yine de kilo veremiyorum." Tabii veremezsin! Çünkü sen yemek yemediğin zaman vücudun yanılıyor. Savaş zamanı insanlar nasıl yiyecek depolarsa, vücudun da şekeri, yağı depoluyor ve şişmeye başlıyorsun. Kimisi de gün içinde bir şey yemiyor, akşam abartıyor. İşte en kötüsü! Çünkü akşam yediklerini yakamazsın, hareket etme şansın çok az. Gün içinde 10 tane pasta yesen çok daha iyi! Altı öğün yeme mantığı çok iyi. Bir de ben her üç saatte bir atıştırıyorum.

- Cildinle ilgili neler yapıyorsun?

Cilt için yapılacak en doğru şey, sabah, akşam iyi temizlemek ve doğru bir nemlendirici kullanmak. Bir kere güneş çok zararlı. Uzak durmak gerek. Abur cubur yememeye gayret ediyorum. Bol bol uyumak ve elma yemek cilde çok iyi geliyor.

- Bakıma gider misin?

Bakım yaptırdığınızın ertesi günü cildinizi dinlendirmeniz lazım. Ama bizim işimizde böyle bir şansımız yok. Her an bir iş çıkabilir ve makyaj yapmak zorunda kalabilirsiniz. Beş yıldır cilt bakımına gitmiyorum. İş dışında hiç makyaj yapmıyorum. Sahilden deniz suyu çalıp, yüzümü onunla yıkıyorum!

- Bu kadar kilo verdiğin için mi göğüs estetiği yaptırdın?

Tüm suçlusu Yıldırım Mayruk! "Bu kadar kilo verince hiçbir şeyin kalmadı" diye kızdı bana. Ben de silikon taktırdım. Şu an gayet rahatım, bir problemim yok. Demek ki birinin kanıma girmesi gerekiyormuş. Artık "İyi ki yaptırmışım" diyorum.

Halterci Hasan Mutlucan!

UTANDIRAN ANLAR

"Kırık Kanatlar"ın setinde arkadaşlarla adam asmaca oynuyorduk. Oyun sırası bana geldi ve kolaylıkla bilineceğini düşündüğüm bir isim yazdım. Fakat uğraşıyorum, uğraşıyorum kimse bilemiyor. Halbuki ben halterci Halil Mutlu’yu sormuştum. Neden sonra ortaya çıktı ki, Halil Mutlu’nun adını yanlış hatırlayıp Hasan Mutlucan yazmışım. Israrla "Çok ünlü bir halterci" deyip bilmelerini beklemem biraz komik, fazlasıyla da utanç verici bir durumdu.

AJANDA

3 20 MART Cem Yılmaz’ın 1500’ün üstünde yaptığı gösterilerinin hemen hepsi kapalı gişe oynadı ve kırılması güç bir rekora imza attı. Ünlü şovmen, Türkiye’nin birçok ilinde sahnelediği gösterisini bu kez Türker İnanoğlu Maslak Show Center’da gerçekleştirecek.

3 23 MART Dans otoritelerine göre; yaşayan, dünyanın en iyi 100 dansçısından biri kabul edilen Aytunç Bentürk, Latin geceleriyle her perşembe Olimpia Wish Club’ta...

3 24 MART Most Production, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda Türk pop müziğinin güçlü seslerini seyirci ile buluşturuyor. "Bahara Doğru Most Konserleri"nin ilk ismi Nilüfer.

Unutamıyorum

BAY AŞK UZMANI

AYŞE: 15 yaşındayım. 7 ay önce benden 2 yaş büyük birinden hoşlanmaya başladım. Bana çok yakın davranıyordu. Sonra arkadaşım ona çıkma teklif etti, ama reddedildi. Arkadaşımın bu hareketinden sonra benden uzaklaştı. Olayın üzerinden 4 ay geçti. Onu unutamadım. Bu arada arkadaşımla da hálá konuşuyorum. Ne yapmalıyım?

BAY AŞK UZMANI: En büyük yanlışın, o kızla hálá konuşuyor olman! Bence bu kızla arkadaşlığını hemen noktala. Ardından da hoşlandığın çocuğun gönlünü kazanmaya çalış. Çünkü çocuk "Ayşe benden hoşlansaydı, kız arkadaşı gelip de bana arkadaşlık teklif etmezdi" diye düşünüyor olabilir. O yüzden bu çocuğun kalbini kazan!
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!