Trikoyla seksi olunabilir bunu kanıtlamaya çalıştım

Güncelleme Tarihi:

Trikoyla seksi olunabilir bunu kanıtlamaya çalıştım
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2005 01:38

Triko, genellikle orta yaşlı kadınların tercih ettiği, insana ağırbaşlı bir hava veren, en çok bu özelliğiyle tanınan bir malzeme. Genç tasarımcı İdil Tarzi 1999’dan bu yana hep trikoyla tasarım yapıyor. 2005 ilkbahar-yaz koleksiyonu için de 42 parçalık bir koleksiyon hazırladı. Trikodan etek, elbise, hırka, atlet, hatta bikini tasarladı. ‘Trikoyla da insan seksi görünebilir, ben bunu kanıtlıyorum’ diyor.

Tasarımcı İdil Tarzi’nin iş hayatı ikiye bölündü. Bir yandan Eke Tekstil’in tescilli markası Hamam için havlu tasarımı yapıyor, diğer yandan İdil Tarzi triko koleksiyonunu devam ettiriyor. İdil Tarzi markasının yaz koleksiyonunun ismi ‘Yaşamın İçinden’. Tiril tiril, kolay buruşmayan ve terletmeyen triko kumaşlardan elbise, etek, atlet, hatta bikini tasarladı. ‘Trikoyla da insan seksi görünebilir’ diyor.

1999’dan bu yana yalnızca triko hammaddesini kullanarak tasarım yapan İdil Tarzi’nin 2005 ilkbahar-yaz koleksiyonunun ismi ‘Yaşamın İçinden.’ 42 parçalık koleksiyonun tamamı triko. Trikodan etek, elbise, hırka, atlet hatta bikini tasarlıyor. Koleksiyonda kullandığı malzemeye rağmen, seksi tasarımlar yapmaya özen göstermiş. Genellikle orta yaşlı kadınların tercih ettiği, ağırbaşlı havası veren trikoyu seksileştirdiğini söylüyor.

İdil Tarzi markası ilkbahar-yaz sezonunu 4 Mart’ta açtı. Tasarımcı, müşteri grubunu ikiye bölüyor ve onları şöyle anlatıyor: ‘Birinci grupta 18-32 yaş arasındaki genç kadınlar var. Onlar için XS ve S (küçük ve ekstra küçük beden) üretim yaptık. M (orta) yok. Çünkü o yaş grubunda olup da İdil Tarzi’den giyinenler arasında M yok. Geçmiş yıllarda ürettiğimiz bütün M bedenler elimizde kaldı. İkinci grup 32-55 yaş arasındaki kadınlar... Onlar bakımlı ve kaliteyi seven kadınlar. Mayısın ilk haftasında tam anneler günü öncesinde bu gruba yönelik tasarımlarım hazır olacak.’

İdil Tarzi koleksiyonunun tamamında İtalyan iplikleri kullanılıyor. Çünkü bu iplikler terletmiyor ve kolay kolay buruşmuyor. Bavula koyduğunuzda buruşursa İdil Tarzi iki saat bir koltuğun üzerine yaymanızı öneriyor. İki saat sonra elbiseniz dümdüz oluyormuş.

İdil Tarzi markası Avusturya, Hollanda, Fransa ve Los Angeles’ta çeşitli butiklerde satılıyor. ‘Paris’te balerinler tasarımlarımı çok beğeniyor. Özellikle elbiseler onların ince bedenlerine cuk oturuyor’ diyor İdil Tarzi. Kendi kariyerinde çok iddialı: Beş-on yıla kalmaz Sonia Rykiel ile yarışacağını söylüyor.

HAMAM: HEM RUH HEM VÜCUT BAKIMI

İdil Tarzi 2002’den beri Denizli’nin önde gelen havlu ve bornoz üreticisi Eke Tekstil’in markası Hamam için de tasarım yapıyor. Hatta markanın her türlü görsel unsuruyla ilgileniyor, bir nevi kreatif direktör gibi çalışıyor. Hamam markasını o yarattı. Dünyadaki diğer havlu ve bornoz markalarından ayrılabilmek için Türk Hamamı dahil, dünyadaki pek çok yıkanma kültürünü inceledi. Hamam: ‘Vücudunuzun ve ruhunuzun yeni bakımı’ sloganıyla yola çıktı. Paris Maison d’Obje ve Frankfurt Heimtextil fuarlarına katıldı. Brüksel, Düsseldorf, Hannover ve Marbella gibi şehirlerden siparişler aldı.

İdil Tarzi havlunun 4 köşeli, dikdörtgen ve bir hayli standart bir ürün olduğunu düşünüyor. ‘Ben Hamam markası adı altında hem vücuda hem ruha bakım yapacak ürünler yaratmaya çalışıyorum. Yaptığım en büyük çılgınlık, en sade ve yalın hatlarla farklılığı yakalamaya çalışmak’ diyor.

İdil Tarzi’ye Hamam markalı havluların bildiğimiz havlulardan ne farkı var diye soruyoruz, anlatıyor: ‘Hamam havluları ağırdır. Elinize aldığınızda hemen ağırlığın getirdiği kaliteyi hissedersiniz. Suyu emme özellikleri yüksektir. Çok yumuşaktır. Renkleri modanın trendlerine uygundur.’

PASSİFLORA KREMİ YAPACAKLAR

Hamam gelecekte banyolarda kullanıma uygun, vücut için her türlü bakım ürününü de kapsayan bir marka olacak. Ürünlerin içeriğini İdil Tarzi anlatıyor: ‘Vücudunuza dinginlik getirecek ürünleri araştırıyoruz. Egzotik banyo yağları, nemlendirici banyo jelleri, ferahlatıcı kremler, anti-stres masaj yağları, banyo tuzları, anti bakteriyal ayak kremleri pek yakında Hamam’da göreceğimiz yeni ürünler. Bunlarla ilgili olarak, Alman Cognis firması ile çalışıyoruz. Cognis dünyada adı hepimize aşina olan pek çok kozmetik markasına hammadde sağlayan bir kuruluştur. Örneğin aloevera bitkisini Cognis, Kanarya Adaları’nda ekolojik denge içinde özel olarak yetiştirmekte. Hamam için passiflora, ginseng, yeşil çay, zeytin, papatya gibi pek çok faydaları olan çeşitli botanik bitkiler üzerinde çalışıyoruz. Ben Cognis yetkililerine yorgun ve stresli bir günden sonra sakinleştirici bir krem üretmek istediğimizi söyledim. Onlar da bana passiflora bitkisini önerdi. Passiflora hem yenen, suyu içilen bir bitki, hem de yapraklarının afrodizyak etkisi var. Ayrıca normal ve güneş yanık tedavisinde de büyük rol oynuyor. Passiflora kullanarak yapılan Hamam vücut kremlerinin çok yankı uyandıracağına inanıyorum.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!