Trendlerin ötesinde

Güncelleme Tarihi:

Trendlerin ötesinde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2013 00:00

Londra Moda Haftası’nın medar-ı iftiharı, dünyaca ünlü tasarımcı Erdem, moda hayatının kapılarını Elle dergisine açtı.

Haberin Devamı

Son defilesini Renaissance Hotel King Cross’ta düzenlemek istiyor ama birtakım aksaklıklar sebebiyle gerçekleştiremiyor. Şimdi o otelin büyük salonundayız. Koyu kahverengi koltukta, siyah çerçeveli gözlüğü, kırmızı çorabı ve siyah şık takımıyla yüzünde tatlı bir gülümsemeyle sakince oturuyor. Hemen yanı başında, sezon koleksiyonundan kıyafetler içinde, defilelerinde podyuma çıkan favori modelleri var. Herkes yerini aldığında röportaja başlıyoruz...
 Â
* Ä°lk tasarımınızı hatırlıyor musunuz? Â

- Elbette hatırlıyorum. Kız kardeşime bir Barbie elbisesi yapmıştım.

* Çocukluğunuz nasıldı, merak ediyorum... Yazlarınızın bir kısmını Birmingham’da, diğer kısmını Antakya’da geçirdiğinizi okumuştum. İki farklı çevrede büyümek nasıldı? Yaratıcılığınızı etkilediğinizi düşünüyor musunuz?

- Harika bir çocukluk geçirdim. Zamanımın büyük çoğunluğunu, Montreal’deki evimizin yakınındaki nehir kenarında ikiz kız kardeşlerimle oynayarak geçiriyordum. Tasarımlarımın her zaman zıtlıklarla alakalı olduğunu düşünmüşümdür. İşte bu yüzden bilinçaltımda, iki farklı aileye sahip olmamın etkisi olmuş olabilir.

* Şimdi yaşadığınız Londra’yı küresel moda haftaları çerçevesinde düşünecek olursanız, nasıl tarif edersiniz?

- Londra Moda Haftası, Paris ve New York’tan daha küçük. Bunun getirisiyse, Londra’da birlikte sahneye koyduğunuz oyunun diğer oyuncularının tamamında büyük bir samimiyet ve dostluk hissi olması.

HIZLI MODAYLA Ä°LGÄ°LENMÄ°YORUM

* Prestijli British Fashion Council ve Fashion Fund Award ödüllerini aldıktan sonra nasıl hissettiniz?

- Başıma gelebilecek en güzel şeyin bu ödüller olduğunu düşünmüştüm o zaman. Bu benim için büyük bir onurdu. Ve ayrıca markamı geliştirmem ve büyütmem için de büyük bir fırsattı.

* Sizi bir trend takipçisi değil; bir trend önderi olarak tanımlamayı tercih ediyorum. Trendlerle ilgili ne düşünüyorsunuz?

- Trendlerle ilgili hiç düşünmüyorum diyebilirim. Aslında yaptığım şey, sadece bana ne iyi geliyorsa onu yapmak.

* Peki, hızlı modayla ilgili ne düşünüyorsunuz? Onun ihtiyaçları sizi endişelendiriyor mu?

- Bence hızlı moda, modanın en ilginç tarafı ama benim yapmaya çalıştığım şeyden çok farklı. Yaratılanın özel ve insan eliyle yapılıyor olması fikrini çok seviyorum. Bana kalırsa her zaman eşi olmayan özel parçalara talep olacak. Dolayısıyla tüm bunların yanında hızlı modayla ilgilenmiyorum ve hiç endişelenmiyorum.

MODA, GÜZEL GÖSTERMELİ

* Hızlı moda gibi bir başka moda gündemi de kadın figürü. Tasarımlarınız büyük bedene kadar çıkıyor. Günümüzdeki kadın figürüyle ilgili ne düşünüyorsunuz?


- Moda, kadınları güzel göstermeli. İyi tasarımlar -bedeniniz ne olursa olsun- sizi mutlaka iyi hissettirmeli.

ÖNCELİKLİ PLANIM MAĞAZA

* Büyük markalardan kreatif direktörlük teklifleri aldığınız dedikoduları dönüyor. Markanızı ileride nerede görüyorsunuz?


- Kendimle ilgili kurallar koymuyorum ama kendi markam için tasarlamaktan asla vazgeçmeyeceğimi biliyorum. İlerisi için öncelikli planım, kendi mağazama sahip olmak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!