Transtürk, babasını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Transtürk, babasını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2007 00:00

Transtürk Holding’in kurucusu Fuat Süren, daha önce 1994 ve 2000’de iki kez yenmeyi başardığı lenf kanserine bu kez yenik düşerek 88 yaşında hayatını kaybetti.

1970-1980 yılları arasında Türkiye’nin en zengin üç kişisi arasında yer alan Fuat Süren’in cenazesi, bugün Teşvikiye Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından 60 yıldır yaşadığı Bebek’teki Aşiyan Mezarlığı’ndaki aile kabristanında defnedilecek. Fuat Süren’in büyük oğlu, Galatasaray Kulübü’nün eski başkanı Faruk Süren, Hüsnü Özyeğin’in babasına 6 ay önce teklif ettiği Fiba Holding Başkan Danışmanlığı teklifinin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, şunları söyledi: "88 yaşında bana böyle bir teklif yapıldı diye çok sevinmişti. ’Hüsnü Bey (Özyeğin) hayatımda görmediğim güzelikte bir oda tahsis etmiş’ diyordu. Ancak bu görevi kabul ettikten sonra yeniden hastalandı ve 6 ayda ancak iki kez odasına gidebildi. Kendisini çok gururlandıran, çok onur veren bu görevi yerine getiremedi."

1943’TE TRANSTÜRK’Ü KURDU: 1919 yılında İstanbul’da doğan Fuat Süren, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1942 yılında mezun olduktan sonra 24 yaşında iş hayatına atıldı. 1943 yılında Transtürk’ü,1958’de Makina Takım fabrikasımı kurdu. 1971’de Transtürk Holding’i holdinge çevirdi, 1972 yılında da holdingi halka açtı. 27 Mayıs sonrasında hakkında yapılan ihbarlar, 1980 sonrasından da banker krizinde finans şirketi Meban yüzünden iki defa iflasın eşiğine gelen Fuat Süren, Türk ekonomisinin kilometre taşlarından biridir.

GENÇLERE YOL GÖSTERİYORDU: 1990 yılında Transtürk Holding’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı oğlu Faruk Süren’e devrettti. Transtürk’ün icraatinden tamamen ayrılarak, 1980’lerde kurduğu danışmanlık şirketine zaman ayırmaya başladı. Son dönemlerinde ise Global Menkul Kıymetler’den ayrılan 5 gencin kurduğu yatırım danışmanlığı şirketinde gençlere duayen olarak yol gösteriyordu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!