Transformers 3’te oynamaya mecburdum

Güncelleme Tarihi:

Transformers 3’te oynamaya mecburdum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2011 01:00

Çevirdiği bağımsız filmlerle bu türün simgesi haline gelen John Turturro, “Gişe filmleri bana göre değil” demesine rağmen “Transformers 3: Ayın Karanlık Yüzü”nde rol aldı. “Kabarık faturalarımı ödemek için buna mecburdum” diyen oyuncuyla Venedik’te görüştük.

Haberin Devamı

Küçük bütçeli bağımsız filmlerden sonra “Transformers 3: Ay’ın Karanlık Yüzü” gibi dev bir yapıtta boy gösterdiniz. Nasıl oldu bu?

- Eğer “Transformers 3”te oynamasaydım, kafamdaki projelerin hiçbirini gerçekleştiremezdim. “Passione” (Tutku) filmini çekerken, “Transformers 3”ten alacağım ücretin yarısını avans olarak istemiştim. Bu, Hollywood’da oyunun bir kuralı. Blockbusters yani gişe hasılatı yapacağı kesin filmlerde oynarsanız, oradan alacağınız ücretle önce yüklü faturalarınızı ödersiniz. Sonra da rahatlıkla küçük bütçeli filmler çevirirsiniz. Ben de kabarık faturalarımı ödemek için bu filmde oynamaya mecburdum. Ama artık yeter. Bu tür gişe yapıtları bana göre değil.
 
“Transformers” macerası sizin için bitti mi?         
  
- “Transformers” zaten bir üçleme ve çektiğimiz bu üçüncü film de serinin finali... Hayat gün be gün yaşanır. Yarın ne olacak, bilinmez. Eğer paran yoksa, hiçbir girişimde bulunamazsın. Ve yönetmen olmak her zaman için para arayıp bulmak anlamına gelir. Eğer kendi istediğini yapacaksan, o zaman kendi yolunu çizersin. Ama dev yapıtlar para demek. Şimdiye kadar, yani son 20 yıldır kendimi bu girdabın hep dışında tutmaya çalıştım. Belki başardım da. Fakat yeni projeler için bazen çok para kazanmak gerekiyor. O zaman da “Transformers” gibi bir filmden gelen teklife “Hayır” diyemiyorsun.

WES ANDERSON’U REDDETTİM, ONA YANARIM

“Cars 2” filmi için de sesinizi kiraladınız...

- Çok eğlenceli oldu. Yeni teknolojiyle stüdyoya girmeden evimden çalıştım bilgisayar önünde. Aslında çizgi filmleri pek sevmem ama “Toy Story” serisini izleyince hoşuma gitti ve “Cars 2” için gelen teklifi kabul ettim.

Onca bağımsız filmde rol aldınız, yönetmenlik yaptınız. Sizin en çok bağlandığınız film hangisi oldu?

- Yönetmen olarak festival filmi “Romance&Cigarettes”, oyuncu olarak da “Mr. Deeds” diyebilirim.

Birçok ünlü yönetmenle çalıştınız. Aralarında bir favoriniz var mı?

- Elbette Woody Allen. Sonra Coen kardeşler. Tabii bir de Spike Lee. Bu yönetmenler benim sanat yaşamımda iz bıraktı. Öte yandan çok beğendiğim Wes Anderson’un teklifini zamanım olmadığı için kabul etmemiştim, ona yanarım. Peter Weir’i de çok merak ediyorum. Robert Redford’un yönetmeliğindeki bir filmde rol almayı da istiyorum.

Haberin Devamı

SEKS FİLMİ ÇEKELİM DEDİM AVAL AVAL YÜZÜME BAKTI

“Transformers” gibi gişe filmlerini pek benimsemiyorum. Yönetmen Michael Bay ısrar etmeseydi, oynamazdım. Ona bir teklifte bulundum; “Gel seninle küçük bütçeli bir bağımsız film yapalım, konusu da seks olsun” dedim. Aval aval suratıma baktı. Yani sanırım taş yerinde ağırdır...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!