Tophane’de açık pazar günü

Güncelleme Tarihi:

Tophane’de açık pazar günü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2012 23:34

Bilen bilir, 2009’dan bu yana müthiş bir etkinlik var Tophane’de; Art Walk, namı diğer Açık Pazar.Tophane bölgesinde yer alan galerilerin ortak gücünden doğmuş bir etkinlik bu.

Haberin Devamı

Her ay bir pazar günü çevredeki tüm galeriler kapılarını açık tutuyor.
Bu ay da tarih 12 Şubat, yani yarın!
12.00-18.00 saatleri arasında güzel bir pazar yürüyüşü yaparak hepsini sindire sindire gezebilirsiniz.
Nereden başlayacağınız size kalmış.
Galatasaray tarafındaysanız ilk durağınız Galeri Apel olabilir.
Yok, ben Cihangir tarafındayım diyorsanız başlangıç noktanız Daire Sanat olmalı.
Ardından Çukurcuma’ya doğru sallanıp Pi Artworks, Rodeo, Elipsis Galeri, Hayaka Artı ya da Pg Art Gallery’deki işleri görebilirsiniz.
Güzergâh, Karaköy’e doğru da devam ediyor. Örneğin ArtSümer ve İstanbul’74 orada.
Kaybolurum diye düşünmeyin, galerilerde tüm güzergâhı gösteren bir harita da veriliyor.
Peki, yarın sizi neler bekliyor olacak biraz da ondan bahsedeyim...

HER ZEVKE UYGUN ÜSLUP VAR

Galeri Apel’de Aslımay Altay Göney’in ‘İstif’ sergisi yer alıyor. Sanatçı sekizinci kişisel sergisinde kağıt malzemeyi, iç içe geçmiş kişisel ve toplumsal geçmişimizden alıntılar yapmak için kullanıyor.
Edisyon’da ‘Yenigelenler 5’ başlığı altında 20 sanatçının işlerinden bir seçki var.
Ali Kabaş, ‘Üçüncü göz’ sergisiyle Pg Art Gallery’de. Sanatçı, stereoscopic 3D fotoğraflarıyla izleyicileri üçüncü bir boyuta davet ediyor.
Daire’de Özgül Arslan yeni kişisel sergisi ‘Silik İzler’de boyamak yerine domestik bir aksiyon olarak atfedilen silme eylemininin sanattaki karşılığını sorguluyor.
Pi Artworks’te işleri yer alan Tunca Subaşı ise yakın dönem resimlerini içeren ‘Kalıntı’ sergisinde, tarihsel bellek oluşturan fotografik görüntüleri yeniden üreterek kalıntısal bir izlenimi yorumluyor.
Elipsis, ‘Esrarengiz Manzaralar’ sergisiyle Jose Maria Mellado’yu ağırlıyor. Sanatçının fotoğrafları kimi zaman tedirgin edici ve gizemli, kimi zaman da geçmişi anlatan bir hikâye gibi yorumlanıyor.
Rodeo ‘Yıldıztakımı ya da İlham Gösterisi’ sergisinde Mark Aerial Waller, Banu Cennetoğlu, Haris Epaminonda, Emre Hüner, Iman Issa, Gülsün Karamustafa, Shahryar Nashat, Christodoulos Panayiotou, Eftihis Patsourakis, James Richards ve Joey Frank’i bir araya getiriyor. Gallery Marquise’te Maximilian Zentz Zlomovitz’in ‘Primitive Style’ başlıklı sergisine yer veriliyor.
Doğu Akdeniz üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran Tayfun Serttaş, Art Sümer’deki sergisi ‘Ortadoğu Hava Yolları’ ile Ortadoğu’nun her daim dönüşen politik dinamiklerinden arkeolojik hazinelerine, post-kolonyalizmin tarihsel çıkmazlarından büyük Ortadoğu projesine uzanan bir çerçevede süregiden araştırmalarını reçetelendiriyor.
Hayaka Artı, yazar/düşünür P.K.Dick’in yaşam, ölüm, gerçek, gerçeklik, entropi, varoluş, algı, duyuötesi, metafizik kavramları üzerine yazdığı felsefi bir bilimkurgu başyapıtından yola çıkılarak hazırlanan ‘Ubik’ adlı grup sergisine yer veriyor.
İstanbul 74 ise Porto Rikolu genç sanatçı Angel Otero’nun sergisine ev sahipliği yapıyor.
Unutmadan, sadece bu pazara özel olarak Peymane ve La Cucina, Boğazkesen Cad. No: 65’teki mekânlarında, Art Walk haritası ile gelen herkese yüzde 15 indirim uyguluyor.

Haberin Devamı

Tophane’de açık pazar günü


ORHAN VELİ’NİN KENDİ SESİNDEN

Yapı Kredi Yayınları, Orhan Veli Kanık’ın ‘Beni Bu Güzel Havalar Mahvetti’ kitabını yayımladı. Üstelik içinde bir de CD mevcut. İçinde Orhan Veli’nin çok eski bir kayıt yöntemi olan tel’e okuma ile kaydettiği ses kayıtlarından 22 şiiri var. Fiyatı 14 lira.

STAR WARS BULUŞMASI YARIN

Göz alıcı bir Star Wars evreni sizi çağırıyor! En sevdiğiniz Star Wars karakterleri Star Wars The Old Republic oyununun Türkiye lansmanı için yarın İstinye Park D&R’da olacak. 14.00-18.00 saatleri arasında Lucasfilm resmi fan topluluğu Lejyon 501 ve Asi Lejyonu üyelerinin Star Wars hayranları için hazırladığı özel bir gösteri de olacak.

MÜZEYYEN SENAR’DAN 50 YILLIK ŞARKILAR

Türk Musıkîsini, Cumhuriyet döneminden bu yana başarıyla simgeleyen usta yorumcu Müzeyyen Senar Taş Plak kayıtlarından oluşan ‘Keklik Dağlarda Çağılar’ albümü, Odeon Müzik & Avrupa Müzik etiketiyle çıktı. 1932-1950 yılları arasında Müzeyyen Senar’ın ODEON çatısı altında okumuş olduğu 100’ü aşkın taş plak kaydının arasından özenle seçilerek oluşturulan albümde 15 eser yer alıyor.

BU KALEMLERLE YARATICI OLACAKLAR

Faber-Castell, hem yaratıcılıklarını sergilemek hem de el becerisini geliştirmek isteyen tüm çocukları, bugün İstanbul Oyuncak Müzesi’ne bekliyor. Saat 11.00’de başlayacak ‘Fikret Mualla ve Balıkçılar’ atölyesinde 4-8 yaş grubu çocuklar, Fikret Mualla’nın ‘Balıkçı’ tablosundaki balık pazarından en sevdikleri balıkları seçerek rengarenk boyalarla resmini yapacaklar. Katılım 5-8 lira. (216) 359 45 50.

FUTBOLUN SİNEMASI

Pera Film’de 17 Şubat’ta ‘Arjantin: Sinema ve Futbol’ film programı kapsamında saat 18.00’de ‘Futbolun Sineması ve Sinemanın Futbolu’ tartışılacak. Panele, Eurosport Türkiye Genel Müdürü ve Radikal Gazetesi yazarı Bağış Erten, spor yazarı ve film eleştirmeni İbrahim Altınsay ile spor yazarı ve film eleştirmeni Uğur Vardan katılacak. Panelin ardından saat 19.00’da ‘Maradona’yı Sevmek’ filmi gösterilecek. Katılım ücretsiz. (212) 334 99 00.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!