The Ladies'den Kadınlar Günü konseri

Güncelleme Tarihi:

The Ladiesden Kadınlar Günü konseri
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2014 16:16

The Ladies, "Kadınlar Günü" temalı muhteşem bir konser ile 14 Mart Cuma günü saat 20:0'da CRR Konser Salonu'nda müzikseverlerle buluşuyor.

Haberin Devamı

“The Ladies”, yenilikçi ve özgün tarzıyla tanınan piyanist Lynee Arriale, güçlü sesi ve kendine özgü yorumuyla KJ Denhert ve genç kuşağın en iyileri arasında gösterilen saksafon sanatçısı ve caz vokali Grace Kelly’nin bir araya gelerek özel olarak oluşturduğu bir projedir.

The Ladies’in ilham kaynağı, cazın altın dönemine damgasını vurmuş olan Nina Simone, Joni Mitchell, Abbey Lincoln gibi efsanevi isimler olmuştur. The Ladies, caz standartlarına getirdikleri kendilerine özgü yorumlarıyla İstanbullu caz tutkunlarına muhteşem bir performans vaad ediyor.

The Ladiesden Kadınlar Günü konseri


Dünya’nın en önemli müzik dergilerinden biri olan “DownBeat Dergisi” nin deyimiyle , “eşsiz virtüözitesi ile kalplere dokunan amerikalı caz piyanisti” Lynne Arriale ’nin ilham kaynakları arasında şüphesiz Keith Jarret ve Herbie Hancock gibi isimler bulunuyor ancak o kendine has yorumu ile Uluslararası “Great American Jazz Piano” yarışmasında ödüle layık görülen bir sanatçıdır, bugüne kadar 13 albüme imza atmıştır.

Amerikalı ünlü caz şarkıcı, gitarist aynı zamanda şarkı yazarı olan KJ Denhert, güçlü sesi ve kusursuz müzisyenliği ile öne çıkıyor. 2006’ da “Private Angel” ile Kerrville New Folk Song Contest ve 2005’ te “Little Mary” ile Montain Stage New Song Contest ödüllerine layık görülen sanatçı , 4 kez Independent Music Award ödülünü kazanmıştır.. Bunlardan ikisi “Another Year Gone By” ile 2006’da “En iyi canlı performans” ve “Choose Your Weapon” parçası ile de 10. Independent Music Awards’ ta “Best Social Action Song” ödülünü kazanmıştır. 2009 yılında ise Jazz.com tarafından en iyi kadın vocalist seçilmiştir. KJ Denhert, müziğinden ödün vermeksizin seçkin performansları ile birçok farklı kitleleye ulaşmıştır.

The Ladiesden Kadınlar Günü konseri


Yorumcu, saksafon sanatçısı, besteci ve aranjör olan Grace Kelly , “DownBeat Dergisi” tarafından yükselen genç sanatçı seçilmiştir. Jamie Cullum, Esperanza Spalding, Wynton Marsalis, Dianne Reeves ve Chris Potter gibi yıldızlarla aynı sahneyi paylaşan sanatçı bugüne kadar Carnegie Hall, Kennedy Center, Detroit Jazz Festival, Montreal Jazz Festival, Toronto Jazz Festival, 50. Grammy Ödülü önemli sahnelerde performanslar gerçekleştirmiştir. Grace Kelly ‘nin sekiz albümü bulunmaktadır.

THE LADIES

Haberin Devamı

“Caz’ ın bayan hali”
Lynne Arriale piyano
KJ Denhert vokal, gitar
Grace Kelly saksafon , vokal
Martin Gjakonovski bas
Guido May davul

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!