Temizlik işçisi Okan

Güncelleme Tarihi:

Temizlik işçisi Okan
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2009 00:00

Ekranların sevilen yüzlerinden Okan Bayülgen, yıllarca uzak kaldığı film setlerine “Kanal-ı-zasyon” adlı projeyle döndü. Bayülgen, 23 Ekim’de vizyona girmesi planlanan filmde, annesiyle mutlu bir yaşam süren ve temizlik şirketinde cam silici olarak çalışan ımdat’ı canlandırıyor.

Haberin Devamı

“Kanal-İ-zasyon” filmini, ilk olarak Okan Bayülgen’in saf Anadolu çocuğu İmdat’ı oynayacağı haberiyle duymuştuk. Bayülgen’i uzun bir aradan sonra sinemaya döndüren filmin çekimlerine, 2 Temmuz’da başlandı. 23 Ekim’de izleyiciyle buluşması hedeflenen filmin yapımcılığını Dada Film’den Murat Toktamışoğlu ve Tiglon Yapım’dan Kemal Kaplanoğlu üstlendi. Filmin yönetmeni ise Alper Mestçi. Yapımın senaryo yazarı ise, daha önce yine Mestçi’nin yönettiği “Şok” adlı televizyon programıyla bilinen Murat Aykul. Okan Bayülgen’in yanı sıra Hakan Yılmaz, Serhat Özcan, Aslıhan Gürbüz, Rasim Öztekin, Erol Günaydın ve Orhan Aydın’ın rol aldığı “Kanal-İ-zasyon”, reyting rekorları kıran absürd programların yer aldığı Kanal İ’de geçen birbirinden komik olayları, temizlik görevlisi İmdat’ın üzerinden anlatıyor.

Haberin Devamı

Filmin konusu         

Fakir evinde annesiyle mutlu bir hayat sürdüren İmdat, bir temizlik şirketinde cam silici olarak çalışmaktadır. Hayattaki en büyük zevki, televizyon izlemektir. İmdat’ın eşsiz reyting sezgisi, Kanal İ adlı özel televizyon binasının camlarını silerken, kanalın üçkağıtçı müdürü Berk (Hakan Yılmaz) tarafından keşfedilir. Olaylar çılgınca bir hızla ilerler ve İmdat kendini kısa sürede kanalın başında bulur. Yaptığı birbirinden komik ve acayip programlarla da Türkiye’nin gündemine oturur. İmdat saflığıyla başarıdan başarıya koşarken, kendisine kurulan tuzakla ülkenin bir numaralı medya suçlusu haline gelecektir...   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!