Yeni fenomen: The Night Of

Güncelleme Tarihi:

Yeni fenomen: The Night Of
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2016 10:41

Sosyal medyada bir ‘The Night Of’tur gidiyor. İzlemeye değer mi gerçekten? Kesinlikle evet. Nedenlerine gelince...

Haberin Devamı

** Hâlâ konuşuluyor, izleyenler arttıkça daha da konuşulacak. Yarattığı heyecanı Game of Thronesunkiyle kıyaslayanlar bile var.

** ‘Criminal Justice’ isimli bir BBC dizisinden uyarlama. Tony Soprano’ya can veren rahmetli James Gandolfini 2008 tarihli diziye bayılmış, HBO’yu ikna etmiş, uyarlama yapılmış ama pilot bölümden sonra koca Gandolfini kalp krizinden gidince dizi çalışmalarına iki yıl ara verilmiş. Her neyse, sonunda Gandolfini’nin yerine John Turturro’yu getirerek çektiler diziyi.

 

Yeni fenomen: The Night Of

 

** Babasının taksisini alıp bir partiye gidecekken güzel bir kıza takılan ve kendini kızın cinayet zanlısı olarak bulan Pakistan kökenli bir üniversite öğrencisinin başına gelenler diye açıklayalım kısaca. Aslında dizinin esas meselesi adalet sistemini masaya yatırmak. The Night Of’ta zanlının, sonra mahkûmun yaşadığı bütün süreçler, hapishanenin nasıl bir yer olduğu ve sistemin nasıl işlediği en ince ayrıntısına kadar işlenmiş. Dizinin yazarı ‘The Wire’ın da senaristlerinden olan romancı Richard Price, yönetmeni ise ‘Schindler’in Listesi’nin Oscar’lı senaristi ve bir çok kez Oscar adayı olan Steven Zaillian.

Haberin Devamı

** John Turturro’nun, Riz Ahmed’in, genç avukat kızı oynayan Amara Karan’ın oyunları öne çıkıyor. ‘Bir Ayrılık’tan tanıdığımız Peyman Moaadi’nin ve The Wire’ın Omar’ı Michael K. Williams’ın da. Dizinin hepsi ayrı başarılı başrolleri arasında, alışık olmadığımız iki oyuncu daha var: Avukatın her bölüm gözümüze sokulan egzaması ve ölen kızın akıbeti belirsiz kedisi. Her ikisi de en son sahneye kadar işlevini sürdürüyor.

** Toplam sekiz bölümü Digiturk’un ‘Dilediğin Yerde’ uygulamasında mevcut. Ayrıca kaynak dizi ‘Criminal Justice’ da altyazısız olarak YouTube’da var.

 

KISMETMİŞ, OLMUŞ

Haberin Devamı

Yeni fenomen: The Night Of



Geçen sezon hiç ama hiç beklemediğim insanların bile neredeyse ekrana yapışarak sabahlara kadar izlediği evlilik programı ‘Kısmetse Olur’ yeni sezonuyla pazartesi ekrana dönüyor. Kısmetse izleriz. Ama önce, pazar gecesi düğün var. Sezon finalinde evlilik kararı alan Nur ve Batuhan’ın düğünü ilişkinin gelişimine uygun bir şekilde ekranda olacak. Düğüne kimler katıldı, şahitler kim, izlerken öğreneceğiz. Tanıtımlarda Soner Sarıkabadayı şarkı söylerken, Alişan da gelinin ayakkabısının altına ismini yazdırmak isterken görünüyor. (Kanal D, pazar, 23:15)

 

BU SEZON İYİ GENÇ YAPTI 

Yeni fenomen: The Night Of

 

Haberin Devamı

Tatlı sürprizlerle başladı yeni sezon. Bodrum Masalı’nın yetenekli ve ışıltılı gencecik oyuncularından hemen sonra ‘Arkadaşlar İyidir’ de pırıl pırıl beş genç oyuncu çıkardı karşımıza. Çocukluklarında yaşanan trajik bir olayla birbirinden ayrılan üniversitede bir araya gelen iki kız arkadaş ve diğer okul arkadaşlarının hikâyeleri. İntikam meleği rolündeki Gizem’i canlandıran Su Kutlu dışında geri kalanlar yani Akın Akınözü, Aslı Melisa Uzun, İdris Nebi Taşkan, Hayal Köseoğlu’nun ilk büyük rolleri bu. Gerçi ‘arkadaşlık’ demişler ama herkes kendini sevmeyen birine aâşık, bakalım nasıl olacak? İki kızın annelerini canlandıran Neslihan Yeldan ve Didem İnselel ile öğretim görevlisi rolündeki Emre Karayel kadronun yetişkinleri olarak yerlerini bulmuşlar. Ayrıca dizide küçücük yaşta setlerde perişan olan minik oyuncular konusuna da göz çıkarmadan, ustalıkla yer veriliyor. İlk bölümü hak ettiğinden az izlendi, bu sağlam hikâyeye ve gençlere fırsat vermek lazım halbuki. (Show, pazar, 20:00)

 

Haberin Devamı

KLASİKLER DEVAM 

Tv2 pek yakında yepyeni programlarla yeni bir görünüme bürünecek. Halihazırda klasiklerin yayınını sürdürüyor. İnsan bazen manasızca zap yapar ya, abuk sabuk bir sürü program akacağına önünüzden direktoman Tv2’yi açın, çok sevdiğiniz, satır satır bildiğiniz eski bir dizi çıkar karşınıza mutlaka. Kayıp Şehir, Yaprak Dökümü, Binbir Gece, Kavak Yelleri, Annem ve daha birçoğu. Belki yeni dönemde eskilere bu kadar kolay ulaşamayız, vakit varken tadını çıkaralım. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!