The Umbrella Academy dizisinin konusu nedir? Kaç bölüm ve sezon? The Umbrella Academy oyuncuları (Oyuncu kadrosu) listesi

Güncelleme Tarihi:

The Umbrella Academy dizisinin konusu nedir Kaç bölüm ve sezon The Umbrella Academy oyuncuları (Oyuncu kadrosu) listesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2020 04:10

2019’da Netflix tarafından sunulan The Umbrella Academy, fantastik ve bilim kurgu dizisidir. Her ne kadar Heroes dizisini andırsa da kendi özgünlüğünü sergileyerek, o diziden ayrılıyor. Dizi her ne kadar “dünya tehlikede, dünyayı kurtaralım” mantığı işlese de karakterler ve karakterlere yüklenen özellikler bakımından özgünlüğünü koruyor.

Haberin Devamı

The Umbrella Academy (Şemsiye Akademesi), aynı zamanda bir aile içi hesaplaşmasını ve aile sorunlarını da gözler önüne seriyor. Birer kardeş gibi büyüyen çocuklar, büyüdüklerinde her biri kendi yoluna gidiyor. Birinci sezonu bir solukta bitirenler için 2. sezonun 31 Temmuz 2020’de yayınlanacağı müjdesi geldi.

 The Umbrella Academy Dizisinin Konusu Nedir?

 1989 yılında dünyanın çeşitli yerlerinde, 43 kadın hiç gebelik belirtisi olmadığı halde doğum yaparlar. Süper güçlere sahip olan bu bebeklerin bir kısmı terk edilir, bir kısmı da ölürler. Zengin ve çılgın girişimci olan Sir Reginald Hargreeves, bu çocuklardan ancak 7 tanesini bulabilir ve evlat edinir. Onlara; Luther, Diego, Allison, Klaus, 5 numara, Ben ve Vanya isimlerini verir.

 Hargreeves, Şemsiye Akademisinde bu çocukları özel olarak eğitir ve yetiştirir. Özel yeteneklere sahip bu çocuklar, büyük olayların üstesinden gelerek ünlü olurlar. Bir süre sonra 5 numara kaybolur ve 6 numara da ölür.

Haberin Devamı

 Babalarının baskıcı tutumundan bunalan çocuklar evi birer birer terk ederler. Babalarının yanında sadece Luther kalır.

 İkinci sezonda, babalarının ölüm haberini alan çocuklar, birer yetişmiş olarak akademiye dönerler. Bu arada şaşırtıcı derece hiç değişmemiş halde 5 numarayı karşılarında bulurlar. Hep birlikte sorunlarını bir yana bırakıp, babalarının ölüm nedenini araştırmaya başlayacaklardır.

 The Umbrella Academy Kaç Bölüm ve Sezon?

 Dizi toplam iki sezondan oluşuyor. İlk sezon Şubat 2019’da Netflix’de 10 bölüm halinde yayınlandı. İkinci sezon da yine 10 bölüm olarak Netflix’de 31 Temmuz 2020’de yayınlanacak.

 The Umbrella Academy Oyuncuları (Oyuncu Kadrosu) Kimlerdir?

 Tom Hooper (Luther Hargreeves-1 numara); Black Sails, Game of Thrones ve Merlin dizilerinde de rol almıştır.

 David Castaneda (Diego Hargreeves-2 numara); Jane the Virgin ve Switched at Birth dizilerinde de rol almıştır.

 Emmy Raver Lampman (Allison Hargreeves-3 numara); ilk ciddi dizisidir.

 Robert Sheehan (Klauss Hargreeves-4 numara); Genius, Fortitude ve Misfits dizilerinde de rol almıştır.

Haberin Devamı

 Aidan Gallagher (5 numara); ilk ciddi dizisidir.

 Justin H. Min (Ben Hargreeves-6 numara ); İlk ciddi dizisidir.

 Ellen Page (Vany Hargreeves-7 numara); X-Men: The Last Stand, X-Men: Days of Future Past, Inception, Juno ve Tallulah filmlerinde de rol almıştır.

 The Umbrella Academy Yönetmeni Kimdir?

 Dizinin yönetmeni Steve Blackman’dır. Blackman aynı zamanda; Bones, Altered Carbon, Fargo, Private Practice, Hidden Palms, Las Vegas ve NYPD Blue dizilerini de yönetmiştir.

 The Umbrella Academy Yapımcısı Kimdir?

 Dizinin yapımcıları; Gerard Way, Gabriel Bá, Jeff F. King, Mike Richardson ve Keith Goldberg’tir.

 Borderline Entertainment, Dark Horse Entertainment ve Universal Cable Productions da dizinin yapımcılığını üstlenen şirketlerdir.

Haberin Devamı

 The Umbrella Academy Senaristi Kimdir?

 Dizinin senaristliğini Rawson Marshall Thurber, Mark Bomback ve Jeremy Slater üstlenmiş. Kitaptan uyarlanan orijinal senaristliği ise Gerard Way yapıyor.

BAKMADAN GEÇME!