Survivor Merve Aydın kimdir? Hızıyla konuşuluyor

Güncelleme Tarihi:

Survivor Merve Aydın kimdir Hızıyla konuşuluyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2018 20:46

Survivor Merve, hızı ve çevikliğiyle yarışmaya damga vurdu. Survivor’a daha önce iki kez katılan Merve Aydın, büyük bir mücadele sergilemesine karşın, birinciliği turboya kaptırmıştı. Atlet olması dolayısıyla parkurları hızlı tamamlayan Survivor Merve, yarışmanın favori isimleri arasında yer alıyor. Peki, Survivor Merve Aydın kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, ünlü isim hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Survivor Merve Aydın 17 Mart  1990 tarihinde İstanbul Bakırköy’de dünyaya gelmiştir. Babası Ufuk Aydın Ordu Mesudiyeli, Annesi Nilgün Aydın Bulgaristan göçmenidir. Tek Kardeşi olan Ufukcan ise Demir İnşaat Büyükçekmece Spor Kulübü’nde basketbolcudur. Merve Aydın öğrenimini Marmara Üniversitesi Spor Yöneticiliği bölümünde tamamlamıştır.

Atletizme 14 yaşında Ortaokuldayken Süreyya Ayhan’dan etkilenerek adım attı. Daha sonra Atletizme Lisanslı olarak Enka Spor Kulübünde devam etti. Spora başladıktan 3 ay sonra 2004 yılında Türkiye şampiyonasında yarıştı, 800 metreyi 2:09 saniyede koşarak Türkiye şampiyonu oldu. Böylece barajı geçerek dünya şampiyonasına katılmaya hak kazanmış oldu. Bu aşamanın ardından birçok başarı elde eden Merve Aydın, Galatasaray kulübünün atletizm sporcusu oldu. Ancak yaşadığı bazı prosedürel sorunlar yüzünden anlaşması feshedildi. Bu süreçte İzinsiz yurt dışına çıktığı öne sürülerek federasyon tarafından 15 ay hak mahrumiyeti cezası aldı. Bu yaşadığı sorunlar yüzünden spor hayatına mecburi olarak ara verdi.

Haberin Devamı

2014 yılında Star TV‘de yayınlanan Survivor yarışmasına katıldı. Adada 111 gün kaldıktan sonra yarışmayı 3. Olarak tamamladı.

BAKMADAN GEÇME!