Sigmund Freud dizisi hangi kanalda? Sigmund Freud kimdir? İşte Sigmund Freud kitapları

Güncelleme Tarihi:

Sigmund Freud dizisi hangi kanalda Sigmund Freud kimdir İşte Sigmund Freud kitapları
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2020 16:07

Avusturyalı nörolog, kişiliğin 5 farklı dönemden geçerek geliştiğini öne süren psikanalitik kuramın kurucusu Sigmund Freud'un hayatı online bir dizi projesine konu oldu. Netflix üzerinden yayınlanan 'Freud' dizisinde Sigmund Freud'un gençlik yıllarına odaklanılıyor. Peki, Sigmund Freud kimdir? İşte İşte Sigmund Freud'un hayatında dair bilgiler ve kitapları...

Haberin Devamı

Psikanalitik kuramın kurucusu Sigmund Freud’un hayatı online bir diziyle yeniden gündeme geldi. Sigmund Freud’un hayatından esinlenilen Freud dizisi, 19. yüzyıl Viyanası’nda adını duyurmaya istekli ve başarıya aç genç Sigmund Freud, bir dizi kanlı gizemi çözmek için bir medyum ve bir dedektifle birlikte çalışma hikayesini anlatıyor. Peki, Sigmund Freud kimdir?

Sigmund Freud, 6 Mayıs 1856'da Moravia'nın Freiberg kasabasında (bugünkü Çekoslovakya) doğdu, 23 Eylül 1939'da Londra'da dünyaya geldi.

Orta halli Yahudi bir yün tüccarının oğlu olan Sigmund Freud, 1860'ta ailesiyle birlikte Viyana'ya yerleşti. 1873'te Viyana Üniversitesi'nde tıp öğrenimine başladı. 1876'da öğreniminin yanı sıra Viyana Fizyoloji Enstitüsü'nde Ernst Brücke'nin yanında çalışmaya başladı. Altı yıl boyunca araştırmalarını sürdürdüğü bu enstitüde özellikle merkezi sinir sistemi üzerine çalıştı ve anatomi ve fizyoloji üzerine ilk yazılarını yayımladı. 1881'de yükseköğrenimini tıp doktoru olarak tamamladı. Bir yıl sonra mali olanaksızlıklar nedeniyle Fizyoloji Enstitüsü'nden ayrıldı ve Viyana Genel Hastanesi'ne geçti. Hastanenin çeşitli bölümlerinde çalıştıktan sonra, Theodor Meynert'in Psikiyatri Servisi'nde beyin anatomisi ve sinir sistemi üzerinde araştırmalar yapmaya başladı ve hastanenin asistanlığına atandı. 1885'te nöropatoloji doçenti oldu. 1885-1886 yıllarında Paris'te Salpêtrière Hastanesi'nde ünlü nörolog Charcot'nun yanında çalıştı. Ondan hipnoz tekniğini öğrendi ve onun histeride cinselliğin rolünü vurgulayan görüşünden etkilendi.

Haberin Devamı

Eserleri

Zur Psychopat­hologie des Alltagslebens (Günlük Yaşa­mın Psikopatolojisi)
Die Traumdeutung (Düşlerin Yorumu)
Über Psychoanaly­se (Psikanaliz Üzerine Beş Ders)
Totem und Tabu (Totem ve Tabu)
Zur Einführung des Narzissmus (Narsisizmin İncelenmesine Giriş)
Unbehagen in der Kultur (Uygarlı­ğın Huzursuzluğu)
Jenseits des Lustprinzips Das Ich und das Es (Haz İlkesinin Ötesinde Ben ve İd)
Der Mann Moses und die monotheistische Religion (Musa ve Tektanrıcılık)
Cinsellik Kuramı Üzerine Üç Deneme, 1905
Der Witz und seine Beziehung zum Unbewussten, Espiriler ve Bilinçdışı'yla İlişkisi, 1905
Psychoanalytische Bemerkungen über einen autobiographisch beschriebenen Fall von Paranoia / Der Fall Daniel Paul Schreber, (Bir otobiyografik paranoya vakasında psikanalitik yorumlar / Dava Daniel Paul Schreber), 1910/11
Psikanalizin Tarihçesi, 1914
Psikanalize Giriş Dersleri, 1917
Yaşamım ve Psikanaliz, 1925
Tutukluk, Semtom ve Korku, 1926
Bir Yanılsamanın Geleceği, 1927
Kültür İçindeki Huzursuzluk, 1930
Psikanaliz ve Uygulama,
Psikanaliz Üzerine,
Olgu öyküleri
Histeri ile Mücadele

BAKMADAN GEÇME!