Senfoni orkestrasıyla aynı sahnede olacak

Güncelleme Tarihi:

Senfoni orkestrasıyla aynı sahnede olacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2024 07:36

Tekfen Filarmoni, Fransız besteci Maurice Ravel’in, Antik Yunan edebiyatının ilk düzyazı örneklerinden ‘Daphnis ve Khloe’nin hikâyesini notalara döktüğü bale müziğini Türkiye’de ilk kez sahneye taşıyor.

Haberin Devamı

Eserin prömiyeri, 28 Mart’ta Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak. Konserde daimi şef Aziz Shokhakimov yönetimindeki Tekfen Filarmoni ve şef Masis Aram Gözbek yönetimindeki MAGMA Filarmoni Korosu’na, o tarihte İstanbul’da bulunacak olan Utopia & Reality Chamber Choir üyeleri eşlik edecek.

Daphnis ve Khloe’nin aşk hikâyesini gecede Merve Dizdar anlatacak. Prömiyeri heyecanla beklediğini ifade eden oyuncu, “Neredeyse 2 bin yıl önce Midilli Adası’nda geçen masal tadında bir aşk öyküsünü, Ravel’in büyüleyici müziğinin arasında seyirciye anlatmak benim için yeni olduğu kadar heyecan verici bir deneyim olacak. İlk kez koca bir senfoni orkestrası ve bir koro ile aynı sahneyi paylaşacağım” dedi.

Senfoni orkestrasıyla aynı sahnede olacak

Haberin Devamı

Dizdar sözlerini şöyle sürdürdü: “Asırlar boyunca şiirlere, kitaplara, heykel ve müziklere ilham olmuş bir hikâyeyi anlatacağım. Tekfen Filarmoni ile MAGMA Filarmoni Korosu da bu güzelim hikâyeyi notalarla tasvir edecek. Türkiye’de ilk kez bale müziğinin tümünün seslendirilmesi ayrıca heyecan verici. Beğenerek takip ettiğim tiyatro yönetmeni sevgili Yiğit Sertdemir ile ilk kez bu vesileyle birlikte çalışabilmek de benim için ayrı bir güzellik. Heyecanla ve merakla bekliyorum.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!