Selcan Hatun kimdir ve ne zaman öldü? Kuruluş Osman Selcan Hatun'un tarihi hayatı

Güncelleme Tarihi:

Selcan Hatun kimdir ve ne zaman öldü Kuruluş Osman Selcan Hatunun tarihi hayatı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2020 20:42

Kuruluş Osman'ın ekranlara gelen son bölümünde Selcan Hatun'un ölümle burun buruna gelmesi Selcan Hatun'un hayatına yönelik araştırmaları hızlandırdı. Özellikle dizinin son bölümünde Selcan Hatun'un Moğollar tarafından zehirli kımız içerilmesi, ,'Selcan Hatun kimdir ve ne zaman öldü?' sorularını akıllara getirdi. Peki, Selcan Hatun tarihte var mı? İşte, Kuruluş Osman Selcan Hatun'un tarihi hayatı ile ilgili merak edilenler.

Haberin Devamı

Kuruluş Osman dizisi karakteri olan Selcan Hatun, Osmanlı Devleti'nin kuruluş sürecinin ele alındığı Kuruluş Osman'ın son bölümünde diziye damga vurdu. Dede Korkut hikayelerinde göze çarpan Selcan Hatun'un tarihteki hayatı izleyenler tarafından araştırılmaya başlandı. işte, Selcan Hatun ve dizide Selcan Hatun karakterine hayat veren Didem Balçın'ın biyografisi.

SELCAN HATUN KİMDİR?

Diriliş Ertuğrul dizisinde Selacan Hatun, Süleyman Şah’ın oğlu Gündoğdu’nun eşini canlandırıyor. Süleyman Şah’tan sonra kocasının obanın başına geçmesi için ihtiraslı davranmaktadır. Selcan Hatun Dede Korkut Hikayeleri'nde geçmektedir.

DİDEM BALÇIN KİMDİR?

18 Mayıs 1982'de Ankara'da dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi, Tiyatro Bölümü Oyunculuk Anasanat Dalı’ndan mezun oldu. Mezun olduktan sonra İstanbul’a gelerek çeşitli dizilerde sinema ve reklam filmlerinde rol aldı. İlk olarak Levent Kırca Tiyatrosu’nun “Ateşin Düştüğü Yer” oyununda görev aldı. 2009 yılında Nergis Öztürk ile beraber kendi tiyatrosunu kurdu. ”Bunu Yapan İki Kişi” isimli komedi oyunu ile Li̇ons En İyi̇ Komedi̇ Kadın Oyuncu ödülünü ortağı ile birlikte paylaştı. Daha sonraki yıllarda birçok tiyatro oyununda görev alan başarılı oyuncu, 2011 yılında ablası Özlem Kunduracı ile beraber Doda Sanat Eğitim Danışmanlık Yapım Şirketini kurdu.

Haberin Devamı

Ayrıca babası TRT Radyosu’nda çalışmaktadır ve annesi Nur Balçın ise 1975 senesinde Japonya tarafından düzenlenen bir güzellik yarışmasında Türkiye’yi temsil etmiştir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!