Şanlı zafer beyazperdede

Güncelleme Tarihi:

Şanlı zafer beyazperdede
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2023 11:25

Tarihin en şanlı futbol zaferlerinden biri olarak gösterilen, Fenerbahçe’nin General Harington Kupası’nı kazandığı maçı beyazperdeye taşıyacak “Zaferin Rengi” filminin çekimleri başladı. Abdullah Oğuz’un imzasını taşıyan filmin yıldız isimleri Beyazıt Meydanı’nda başlayan çekim öncesi basının karşısına çıkıp poz verdi.

Haberin Devamı

Abdullah Oğuz’un hem yapımcılığını hem de yönetmenliğini üstlendiği “Zaferin Rengi” filminin çekimleri başladı. Film, 1919 yılında işgal altındaki İstanbul’da düşman kuvvetlerine karşı Anadolu’da başlatılan direnişin hikâyesini, Cumhuriyet tarihinin en büyük spor başarılarından biri olarak kabul edilen General Harington Kupası efsanesinin etrafında kurgulayarak beyazperdeye taşıyacak.

ÇEKİMLER BEYAZIT’TA BAŞLADI

Filmin ana kahramanı, Fenerbahçe’nin kurucu üyesi ve efsane kaptanı Galip Kulaksızoğlu’nu yeni neslin yetenekli oyuncularından Kubilay Aka canlandıracak. Gülper Özdemir filmde Peyker rolünde seyirci karşısına çıkacak. Nejat İşler ‘Sabri Toprak’, Timuçin Esen ‘Topkapılı Cambaz’, Yiğit Özşener ‘Mustafa Kemal Paşa’, Gonca Vuslateri ‘Vera’ ve Birce Akalay da ‘Halide Edib Adıvar’ rollerine hayat verecek. Beyazıt Meydanı’ndaki çekimler öncesi oyuncular basının karşısına çıktı.

Haberin Devamı

Şanlı zafer beyazperdede

Birce Akalay, Halide Edib Adıvar’a hayat verecek.

BENİM İÇİN SONSUZ GURUR

Halide Edib Adıvar’ı canlandıran Birce Akalay, “Halide Edib milli mücadele döneminde ve öncesinde çok önemli bir figür olmuş. Kız çocuklarının eğitimine ömrünü adamış, aynı zamanda da bir ordu mensubu asker. Ülkemiz için bu kadar önemli modeli oynamak benim için sonsuz bir gurur” diye konuştu.

Şanlı zafer beyazperdede

Abdullah Oğuz’un imzasını taşıyan ve kadrosunda ünlü yıldızları buluşturan merakla beklenen yapım, 2024’ün ilk yarısında beyazperdede seyirciyle buluşacak.

 

BAKMADAN GEÇME!