Öfkeli, kötü ve acımasız P Diddy

Güncelleme Tarihi:

Öfkeli, kötü ve acımasız P Diddy
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2024 08:06

Geçen hafta FBI’ın evine baskın yaptığı Sean Love Combs’un (P Diddy) hikâyesi Harlem’de başlıyor.

Haberin Devamı

1969’da Harlem, New York’ta doğan şarkıcının babası Melvin Combs uyuşturucu satıcısıdır ve 1974’te öldürülür.
Babasını kaybettiğinde Sean ilkokul öğrencisidir annesi (Janice Combs) babasının araba kazasında öldüğünü söyler. Amacı oğlunu o kötü dünyadan korumaktır.
Sean altıncı sınıftayken Harlem’den Mount Vernon’a taşınırlar. Anne Janice oğlunu özel Katolik erkek okuluna gönderir.
Son derece zeki ve karizmatik Sean okulda lider olur.
Ergenlik dönemini Mount Vernon yaşayan zengin ailelerin arasında geçirir ve lisedeki başarısı sayesinde saygın Howard Üniversitesi’ne kabul edilir.
Üniversite hayatı onun iş hayatının da başlangıcı olur. Sean Combs okulun en iyi partilerini düzenlemesiyle tanınır. Bununla da kalmaz partilerindeki sarhoş öğrencileri güvenli bir şekilde evlerine götürecek taksi hizmeti de sunar.
Zekâsıyla herkesin dikkatini çeken Sean, 1989’da henüz birinci sınıftayken Mount Vernon’dan çocukluk arkadaşı Dwight Meyers ile bağlantı kurar ve ilk büyük fırsatını yakalar.
Yetenekli bir rap’çi olan Dwight Meyers 1989’da Uptown Records’la büyük bir anlaşma imzalamıştır ve arkadaşı Sean’ı Uptown Record ile tanıştırır.
Uptown’ın sahibi Andre Harell saygın bir müzik prodüktörüdür. Sean’a karşı özel ilgi duyan Andre 1989 yazında onu stajyer olarak işe alır. Yaz boyunca Uptown Records’ta stajyer olarak çalışan Sean stüdyo kayıtlarında ve ülkenin en önemli müzisyenleriyle toplantılarda bulunur. Bu, üniversite birinci sınıf öğrencisi için çok büyük bir hayalin gerçekleşmesidir.
Sonbaharda okul açılınca Sean kampüse geri dönmek zorunda kalır.
Andre onun gitmesini istemez ve şirkette kalması konusunda ikna etmeye çalışır. Anne Combs bunu kabul etmez ve Sean annesinin rızasıyla Washington DC’deki okulundan haftada iki kez trenle New York’a giderek işini tutar.
Washington-New York arası yolculuk kolay olmaz. Andre Harell, 20 yaşındaki Sean Combs’u Uptown Records’un başkan yardımcısı yaparak bu duruma son verir.
Okulu bırakan Sean başkan yardımcısı olarak ilk sanatçısını 1991’de Long Island’da keşfeder (Craig Mack). Mack başarılıdır ama Sean büyük patlama yapacak bir isim arıyordur.
1992 yılında yeteneğiyle Uptown Records’u uçuran Notorious BIG’i bulur.
Big aynı yılın sonlarına doğru ilk albümünü tamamlar. Lakin Uptown’ın yatırımcıları şarkıların çok müstehcen sözler içerdiğini söyleyerek albümü çıkarmayı reddeder.
Sean çıldırır, bu kararı kabul etmez ve Uptown plaktan kovulur.
Kovulsa da Uptown’ın sahibi Sean’ın arkasında durur ve Sean 1 ay sonra Bad Boy Records adında kendi plak şirketini kurar.
En zor sektörlerden birinde bu konumlara ulaşmak için insanlar yıllarca çalışıyor peki Sean Combs 20 yaşında başkan yardımcısı, 23 yaşında plak şirketi sahibi nasıl oluyor derseniz?
Andre Harell’in Sean Combs’a çok benzer bir hikâyesi var. O da Bronx’ta üniversite öğrencisiyken efsanevi müzik imparatoru Clive Davis tarafından keşfedilir.
Clive, Andre’yi kanatları altına alır ve 1985’te Uptown Records’u kurması için para verir. İşin aslı Clive Davis’in Andre’den özel istekleri olur. Sonra sus payı olarak Andre’ye yardım eder ve kendi şirketini kurdurur.
Sean Combs da aynı şeyleri tekrarlayıp ve 23 yaşında kendi şirketini kurar.
Ayrıca Clive Davis’e yakınlaşıp Andre’nin yerini alır ve Uptown Record’un bünyesindeki Big’in kontrolünü de eline geçirir.
Bad Boy’u kurduktan Sean Combs adını Puff Daddy yapar ve kapalı kapılar ardında Puff’un kontrol delisi ve şiddet dolu dönemi de başlar.

Haberin Devamı

P Diddy’nin arkasında olduğu iddia edilen cinayetler ve silahlı saldırılar

Haberin Devamı

1994’te Kaliforniya’nın Death Row Records’u Tupac’ı rap’in en büyük yıldızı haline getirir.
30 Kasım 1994’te Tupac, Manhattan’da gece kulübünde vurulur. Bu saldırının arkasındaki isim Puff Daddy’dir. Pac öldürülmek için tuzağa düşürülür ama plan başarılı olmaz.

Öfkeli, kötü ve acımasız P Diddy


1995’te Atlanta’da Puff’un bodyguard’ı Kaliforniya’nın Big Jake’ini öldürür.
Puff Dady, Los Angeles merkezli çete başı Keefe D’ye 1 milyon dolar teklif eder ve Tupac’ı ortadan kaldırmasını ister. 7 Eylül 1996 Mike Tyson maçı için Tupac dahil tüm ünlüler Vegas’tayken Tupac vurulur 5 gün sonra da ölür.
1997’de The Notorious Big, Los Angeles’ta vurulur ve ölür. Teori ve konuşulanlar yine aynı Puff plak şirketinin en büyük yıldızı ve yakın arkadaşı Big’i batı yakasıyla aralarındaki düşmanlığı bitirmek için Tupac’ın ölümüne karşılık feda eder.
Puff Daddy, Jennifer Lopez ve rap’çi Shyne Barrow’un da dahil olduğu New York saldırısında 3 kişi yaralanır. Puff ülkenin en iyi avukatlarını tutup ceza almaz o gece yanında olan arkadaşı Shyne Barrow’u yalancı şahitlerle saldırının sorumlusu gösterir ve hapse mahkûm ettirir.

Haberin Devamı

Öfkeli, kötü ve acımasız P Diddy


Bu olaydan sonra Puff Daddy adını P Diddy yapar. İsim değişikliği acımasız karakterini geride bırakıyor olarak yorumlansa da öyle olmaz.
Diddy’nin eski sevgilisi Kim Porter evinde ölü bulunur. R&B şarkıcısı Jaguar Wright, Kim’in yaşadıklarını anlatan bir kitap yazdığı için zehirlendiğini, polis raporlarının değiştirildiğini söylüyor. Kim Porter’ın Diddy’den sonraki sevgilisi Shakir Stewart evinde ölü bulunur.

Öfkeli, kötü ve acımasız P Diddy


Andre Harrell evinde ölü bulunur. Harrell’in de kitap yazma aşamasında olduğu anlatılıyor.
17 Kasım 2023’te eski Diddy’nin sevgilisi Cassie şok edici iddialarla dava açar ama Diddy 24 saat içinde davayı geri çekmesi için anlaşmaya varır.
İnsanları psikopatlık derecesinde kontrol altında tutmak, ağzını burnunu kırana kadar dövmek, araçlarını ateşe vermek, başkalarıyla ilişkiye zorlamak hakkındaki suçlamaların bazıları. Tanıkların röportajları ve açılan davalardaki iddianameler kan dondurucu. Geçen hafta FBI, rap’çinin evlerine baskın yaptı. Neden hâlâ tutuklanmadığıysa herkesin merak ettiği konu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!