Mucize Doktor'un Damla'sı Merve Dizdar kimdir? Merve Dizdar hangi dizilerde oynadı?

Güncelleme Tarihi:

Mucize Doktorun Damlası Merve Dizdar kimdir Merve Dizdar hangi dizilerde oynadı
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2020 21:24

FOX TV'de yayınlanan Mucize Doktor'un oyuncu kadrosuna oyuncu Merve Dizdar dahil oldu. Dizide Damla karakterine hayat verecek olan Merve Dizdar, akıllı bir asistan hekimi oynayacak. Dizinin yayınlanan bölümüyle beraber Merve Dizdar'ın hayatı ve oyunculuk kariyeri izleyenler tarafından sorgulanmaya başlandı. Peki, Mucize Doktor'un Damla'sı Merve Dizdar kimdir? Merve Dizdar hangi dizilerde oynadı? İşte, Merve Dizdar'ın hayatıyla ilgili merak edilen bilgiler.

Haberin Devamı

Merve Dizdar kimdir sorusu, Mucize Doktor'un yayınlanan son bölümüyle beraber yanıtı araştırılan konulardan oldu. Hastane dengelerini geldiği andan itibaren alt üst ederek ortalığı birbirine katan Damla karakteri Ali Vefa’yla rekabet içinde olacak. İşte, Merve Dizdar ve Damla karakteri ile ilgili detaylı bilgiler.

MERVE DİZDAR KİMDİR?

Merve Dizdar, 25 Haziran 1986 tarihinde İzmir'de dünyaya geldi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi oyunculuk Bölümü'nden mezun oldu. Kadir Has Üniversitesi'nde ileri oyunculuk programında yüksek lisans yapmaktadır. Tiyatro kariyerine Semaver Kumpanya ile başlayıp, halen devam etmektedir. İlk sinema deneyimi "Bir ses böler geceyi" filminde, Cem Davran ile yapan Dizdar, Kavak Yelleri, Geniş Aile, Bir Yastıkta, Doksanlar, Çılgın Dershane Üniversite’de gibi başlıca dizilerin yanı sıra, son olarak Beş Kardeş dizisiyle seyircileriyle buluşmaktadır. Ayrıca TRT ÇOCUK kanalında Arkadaşım Bıdı ve 23 Nisan şenliğe doğru adlı çocuk programlarının sunuculuğunu üstlenmiştir.

Haberin Devamı

İşte, Merve Dizdar'ın rol aldığı diziler ve film projeleri;

Dizi
YılDizi/FilmRolKanalNotlar
2015Kertenkele (dizi)İremATV 
2015Kırgın Çiçeklerİrem (Konuk Oyuncu)ATV 
2014Beş KardeşFatmaKanal D 
2015Çılgın Dersane ÜniversitedeAstrolog ÖzgeShow TV 
2013DoksanlarSelinATV 
2013Bir Yastıkta (dizi)Yeliz Gelin (Konuk Oyuncu)TRT 1 
2012İnsanlar AlemiKonuk Oyuncu  
2012Kavak Yelleri (dizi)Saliha  
Sinema
2020Eltilerin Savaşı   
2016Yok Artık 2   
2013Mandıra Filozofu   
2011Bir Ses Böler Geceyi

MUCİZE DOKTOR DAMLA KİMDİR? 

Damla, gelir gelmez hastanede herkesin tepkisini çekecek. Çok başarılı, akıllı bir asistan olmakla birlikte hem kıskanç hem de ters tavırlarıyla öne çıkacak. Hastane dengelerini geldiği andan itibaren alt üst ederek ortalığı birbirine katan Damla, Ali Vefa’yla (Taner Ölmez) da rekabet içinde olacak. Kimsenin sevgisine ihtiyaç duymayan, sadece hırs odaklı çalışan birisi olarak dikkatleri üzerinde toplayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!