Mehmed Bir Cihan Fatihi 1. bölümü yayınlandı! 2.bölüm fragmanında savaş planları başladı

Güncelleme Tarihi:

Mehmed Bir Cihan Fatihi 1. bölümü yayınlandı 2.bölüm fragmanında savaş planları başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2018 22:35

Mehmed Bir Cihan Fatihi ilk bölümü ile tarih tutkunlarını ekrana kilitledi. Çandarlı Halil Paşa ve İshak Paşa'nın girişimlerine rağmen Edirne'ye sağ salim çıkan Mehmed, ordusunu selamlamıştır. Mehmed Bir Cihan Fatihi 2. bölüm fragmanı ise yayınlanan ilk bölümün ardından izleyicilerle buluştu. Peki, Mehmed Bir Cihan Fatihi 1. bölümünde neler yaşandı? İşte, Kanal D ekranlarının ekran başına kilitleyen dizisinin 2. yeni bölüm fragmanı ve ilk bölümünden detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi yayınlanan 2. bölüm fragmanıyla izleyicilerine nefes kesen dakikalar yaşatmaya devam edecek. Kanal D ekranlarında ilk bölümüyle yayınlanan Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinde aksiyon dolu anlar yer aldı. Dizi bitiminin hemen ardından yayınlanan yeni bölüm fragmanında Mehmed, kritik kararını veriyor. Çandarlı Halil Paşa geçmişte yaptıkları için idam edilecek mi? İşte, Mehmed Bir Cihan Fatihi yeni bölüm fragmanı.

Haberin Devamı

ŞEHZADE ORHAN MEHMED'İ GÖRÜNCE ŞOK OLDU

Şehzade Mehmed, babası Murad Han’ın vefatından sonra tahta çıkmak üzere Manisa’dan, Edirne’ye yola çıkar. Tahtın bir diğer adayı olan Şehzade Orhan ise bu sırada Konstantiniyye’dedir. İmparator Konstantinos, Şehzade Orhan’ı Osmanlı’nın başına geçirmek ister ve Edirne’ye gönderme kararı alır. Edirne’de onları bekleyen Çandarlı Halil Paşa’nın taht mücadelesinde kimi destekleyeceği Osmanlı’da yeni bir dönemin başlamasına yol açacaktır.

Haberin Devamı

Şehzade Orhan'ın zamanında yetişememesi ve Mehmed'in akıllıca kurduğu plan, onun Edirne semalarına daha erken gelmesiyle sonuçlanmıştır. Nitekim Mehmed ve arkasından gelen destek birlikleri, saraya ilk adımlarını atmışlardır.

Şehzade Orhan'ın Edirne'ye gönderilmesinde ise bir neden vardır. Mehmed Bir Cihan Fatihi 1. Bölümde Şehzade Orhan, Bizans'ın büyük bir dertten kurtulması için fırsata dönüşür.

Murad Han'ın ölümünün ardından paşalar son kozlarını oynar. Şehzade Orhan'a haber göndererek tahtın sahibi  olması için gelmesi gerektiğini söyler. Mehmed'in tahta oturmasına çekinen Konstantinos, bu plana sıcak bakar ve Orhan'ı göndermek zorunda kalır.

 

Haberin Devamı

Anne Gözünden Dünya | Her Şey Hakkında Her Şey

BAKMADAN GEÇME!