MasterChef'te kim birinci oldu? 11 Ağustos MasterChef kazananı ve 16'ya kalan yarışmacı

Güncelleme Tarihi:

MasterChefte kim birinci oldu 11 Ağustos MasterChef kazananı ve 16ya kalan yarışmacı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2020 08:27

MasterChef'te kim kazandı? sorusunun cevabı yarışmanın son bölümüyle beraber merak konusu oldu. İlk 16 yarışmacıyı belirlemek için final turunun devam ettiği MasterChef Türkiye'nin 11 Ağustos Salı akşamı ekranlara gelen 22. bölümünde, kadroya giren 10. yarışmacı tutmaç çorbası ve jumbo karides menüsüyle kesinleşti. Danilo, Somer ve Mehmet Şef'in kararıyla gecenin 1'incisi olan isim böylece isminin yazılı olduğu önlüğü aldı. İşte, 11 Ağustos MasterChef birincisi ve MasterChef Türkiye son bölümde ana kadroya giren isim.

Haberin Devamı

3. sezonu ile TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef Türkiye 11 Ağustos Salı akşamı 22. bölümü ile seyirci karşısına çıktı. 2. final turunda kadroya girmeye çalışan yarışmacılar zorlu menüler karşısında ter döktü. İlk turda tutmaç çorbasını en iyi şekilde yapan isimler Gülşah, Eray, Uğur, Kayhan, Walison, Tanya oldu. İddialı yarışmacılardan olan Dilara bu turda yaşadığı şanssızlık ile gözyaşlarına hakim olamadı.

MASTERCHEF KİM KAZANDI?

MasteChef Türkiye'de 2. final turu son bölümde de devam etti. Danilo, Somer ve Mehmet şef yarışmacılardan ilk turda tutmaç çorbası yapmasını istedi.

Anadolu'nun klasik lezzetlerinden olan tutmaç çorbasını yapmak için yarışmacılar mutfakta zamanla yarıştı. İlk turda Gülşah, Eray, Uğur, Kayhan, Walison, Tanya kazanan isimlerden oldu.

Haberin Devamı

Tutmaç çorbası sunumunda şanssızlık yaşayan Dilara ise sunumunu yetiştiremeyince gözyaşı döktü.

İlk turu geçen yarışmacılar, ikinci oyunda jumbo karides yapmaya çalıştı. Yaratıcılık oyununda yarışmacılara verilen 30 dakika sonunda şefler yemeklerin tadına baktı.

En başarılı yemeği yaparak gecenin kazananı Tanya Kilitkayalı oldu. Gecenin ikincisi ise Eray oldu.

TANYA KİLİTKAYALI KİMDİR?

26 yaşında olan Tanya Kilitkayalı, yarışmaya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden katılıyor. Yaptığı yemekle üçlü elemelere kalan Kilitkayalı Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mezunu.

Üçlü elemelerde İsmail ve Aycan ile eşleşen Tanya birinci oldu ve final turuna kalmaya hak kazandı.

BAKMADAN GEÇME!