MasterChef Türkiye yarışmacısı Rıfat Yurttaş kimdir?

Güncelleme Tarihi:

MasterChef Türkiye yarışmacısı Rıfat Yurttaş kimdir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2019 22:45

MasterChef Türkiye'de bu haftanın kaptanlık oyununu Rıfat kazandı ve mavi takıma kaptan oldu. Bu gelişmenin ardından MasterChef Türkiye yarışmacısı Rıfat Yurttaş'ın kim olduğu ve kariyeri merak konusu oldu. Peki, MasterChef yarışmacısı Rıfat kimdir?

Haberin Devamı

Rıfat Yurttaş, 1992 doğumludur. 27 yaşındaki Rıfat Yurttaş MasterChef Türkiye'nin bu sezonki 14 yarışmacısı arasından yer alıyor ve yarışmaya Çeşme'den katılıyor. Eğitmen ve aynı zamanda aşçı olan Rıfat Yurttaş, Türk kültürünün en önemli kollarından birinin Türk mutfağı ve yemeklerinin olduğunu belirtiyor.

Bunu temsil eden kişinin ise kendisinin olacağını söyleyen Rıfat Yurttaş, bir MasterChef'in önce sağlıklı, lezzetli, özüne sadık ve her şeyden önce taşıdığı sorumluluğun bilincinde olan kişi olduğunu ifade ediyor.

Üniversiteye kadarki süreci, amatörce evde yemek yapan bir kişi olarak sürdürmüş olsa da; üniversitede hukuk fakultesini kazandığı halde gizlice gastronomi bölümü mülakatlarına kaydını yaptırdı.

Türkiye'nin en iyi restoran ve otellerinde staj yapma imkanı buldu. Mezun olduğu gibi ustalık ve usta öğreticilik belgelerini aldı. Meslek edindirme kurslarında eğitmen şef olarak görev aldı.

 

BAKMADAN GEÇME!