Masterchef Rıfat Yurttaş kimdir, kaç yaşında?

Güncelleme Tarihi:

Masterchef Rıfat Yurttaş kimdir, kaç yaşında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2019 17:39

Masterchef yarışmasının sevilen yarışmacılarından Rıfat Yurttaş'ın kişisel bilgileri merak ediliyor. Masterchef yarışmasının bitmesine çok az bir süre kala yarışmacıların hakkındaki bilgiler izleyiciler tarafından internette araştırılıyor. Peki Masterchef yarışmasından geçtiğimiz haftalarda elenen yarışmacı Rıfat Yurttaş kimdir ve kaç yaşında?

Haberin Devamı

Masterchef yarışması önümüzdeki hafta final yaparak sonlacak. Heyecan veren final öncesinde yarışmacıların kişisel bilgileri merak ediliyor. Peki geçtiğimiz haftalarda elenen isimlerden olan Rıfat Yurttaş kimdir?

Rıfat Yurttaş kimdir?

Rıfat Yurttaş, İzmir Çeşmelidir. Yemeğin yapmak kısmından ziyade yeme kısmına ilgi duyan bir ailenin ferdi olarak, küçüklüğünden beri yemek yapma merakı herkesçe garip karşılanmış. Üniversiteye kadarki süreci, amatörce evde yemek yapan bir kişi olarak sürdürmüş olsa da; üniversitede hukuk fakultesini kazandığı halde gizlice gastronomi bölümü mülakatlarına kaydını yaptırdı. İzmir ekonomi üniversitesi mutfak sanatları ve yönetimi bölümüne başlamasıyla amatörlüğünü, akademik eğitimle silip taçlandırdı. Okul sürecinde Michelin yıldızlı şeflerinden eğitim aldı ve Türkiye'nin en iyi restoran ve otellerinde staj yapma imkanı buldu. Mezun olduğu gibi ustalık ve usta öğreticilik belgelerini aldı. Meslek edindirme kurslarında eğitmen şef olarak yüzlerce aşçı yetiştirdi ve işlere yerleştirdi.

Haberin Devamı

Sağlıklı beslenme ve zeytinyağlılara kayan ilgisi neticesinde beslenme koçluğu, glutensiz ve laktozsuz yemekler üretmeye, satmaya ve workshoplar düzenlemeye başladı. Bilirkişi olmanın kattığı sınırlı bilgiler boğduğu için kendisini MasterChef mülakatlarında buldu. Kendini geliştirmek, MasterChef ile iyi bir aşçılık arasındaki o büyük farkı herkese gösterebilmek, duruşunu , yemek ve hayat tarzımı tüm ülkeyle paylaşmak en büyük hayali oldu. Rıfat Yurttaş, "Şimdi bu yolda emin adımlarla, kendime güvenerek, değerlerimden ödün vermeden, değişime açık, arzulu bir şekilde ilerlemek ve MasterChef Türkiye şampiyonu olmak için hiç olmadığım kadar hazırım. Rekabet bağımlısı olarak, yarış başlasın!" diyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!