Marakeş’ten ödül geldi

Güncelleme Tarihi:

Marakeş’ten ödül geldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2023 10:36

Nehir Tuna’nın yazıp yönettiği, yapımcılığını Tanay Abbasoğlu’nun üstlendiği “Yurt”, önceki gece sona eren Marakeş Film Festivali’nden ödülle döndü. Amerikalı oyuncu ve yapımcı Jessica Chastain’in başkanlığındaki jüri, ‘En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü “Yurt”taki performansıyla Doğa Karakaş’a verdi.

Haberin Devamı

Karakaş’a ödülünü, jüri üyeleri İranlı oyuncu Zar Amir ve İsveçli oyuncu Alexander Skarsgård sundu. Jüride ayrıca, Fransız oyuncu Camille Cottin, Avustralyalı oyuncu ve yönetmen Joel Edgerton, İngiliz yönetmen Joanna Hogg, Amerikalı yönetmen Dee Rees, İsveçli-Mısırlı yönetmen Tarek Saleh ve Fas asıllı Fransız yazar Leïla Slimani de bulunuyordu.

Marakeş’ten ödül geldi


Dünya prömiyerini 80. Venedik Film Festivali’nin Orizzonti (Ufuklar) bölümünde yapan “Yurt”, burada İtalyan bağımsız film eleştirmenleri tarafından verilen Bisato d’Oro Ödülleri’nde ‘En İyi Senaryo’ seçilmiş; ekim ayında Fransa’da düzenlenen Saint-Jean-de-Luz Film Festivali’nden de ‘En İyi Yönetmen Ödülü’ ile ‘SFCC Film Eleştirmenleri Ödülü’nü kazanmıştı. “Yurt”un Türkiye gösterim tarihi önümüzdeki aylarda belli olacak.

 

BAKMADAN GEÇME!