Mara Hatun kimdir? Mara Despina Hatun hakkında bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Mara Hatun kimdir Mara Despina Hatun hakkında bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2018 12:26

Rise of Empires: Ottoman dizisiyle Mara Hatun'un hayatına dair bilgiler bir kez daha gündeme geldi. Mara Hatun veya Mara Despina Hatun, tarihe düşen notlara göre Fatih Sultan Mehmed'in üvey annesidir. Fatih'e olan bağlılığı ve Osmanlı Devleti'ne olan sadakatiyle tanınan Mara Hatun, fethe giden yolda önemli bir rol oynamıştır. Fatih tarafından da sevilen bu isim, Sırbistan'dan gelerek 2. Murad'ın cariyeleri arasında yer almıştır. Peki, Mara Hatun kimdir ve dizide bu rolü canlandıran isim kimdir?

Haberin Devamı

Mara Hatun, Osmanlı Devleti'nin en önemli padişahları arasında sayılan Fatih Sultan Mehmed'in üvey anneliğini üstlenmiştir. Fatih'in bu ünvanı almasında önemli bir pay sahibi olduğu bilinen Mara Hatun, siyasi evlilik dolayısıyla geldiği Osmanlı Devleti'ne sadakatiyle bilinmektedir. Peki, Mara Hatun kimdir? İşte, o rolü hayat veren İdil Fırat hakkında bazı bilgiler

MARA HATUN KARAKTERİNİ CANLANDIRAN İDİL FIRAT KİMDİR?

Sırbistan Prensesi Mara, 14 yaşında Sultan Murad’a siyasi evlilik amacıyla gönderilmiştir. Mara çocuk doğurmamış olsa da Fatih Sultan Mehmed’e üvey annelik yapmış ve Mehmed tarafından hep sevilmiştir. Bir hristiyan olan Mara, dinini özgürce yaşamış, baskı görmemiştir. Sultan Murad’ın ölümüyle tahta geçen Mehmed onun bilgisi ve sadakatinden her daim yaralarlanmak ister. Osmanlı’ya ve Mehmed’e olan bağlılığı Mara’yı fetihe giden yolda önemli bir figür haline getirecektir.

Haberin Devamı

5 Kasım 1972 tarihinde Ankara'da dünyaya gelen İdil Fırat, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tiyatro bölümünden 1995 yılında mezun oldu. İzmir Devlet Tiyatrosu, İzmir Çocuk Tiyatrosu, Ankara Sanat Tiyatrosu ve Dormen Tiyatrosunda çalıştı.

BAKMADAN GEÇME!