Malazgirt 1071 Bizans'ın Kıyameti oyuncuları kimler, konusu nedir?

Güncelleme Tarihi:

Malazgirt 1071 Bizansın Kıyameti oyuncuları kimler, konusu nedir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2024 17:44

2019 yılı yapımı, Malazgirt Meydan Muharebesi'ni konu edinen, yönetmenliğini Özgür Bakar ve Bilal Kalyoncu'nun üstlendiği Malazgirt 1071 Bizans'ın Kıyameti filmi ekranlara geliyor. Peki, Malazgirt 1071 Bizans'ın Kıyameti oyuncuları kimler, konusu nedir? İşte filmin detayları...

Haberin Devamı

Malazgirt 1071 Bizans'ın Kıyameti izleyicisiyle buluşuyor. Filmin başrollerinde Cengiz Coşkun, Caner Kurtaran, Vildan Atasever ve Haluk Piyes bulunmaktadır. Filmde Alp Arslan'ı Cengiz Coşkun, Romen Diyojen'i ise Caner Kurtaran canlandırmaktadır. 2019'da çekilen film, 11 Şubat 2022 tarihinde vizyona girmiştir. İşte, Malazgirt 1071 Bizans'ın Kıyameti konusu ve oyuncuları

Malazgirt 1071 Bizans'ın Kıyameti filmi konusu nedir?

Film, Anadolu ve Türk tarihinin en önemli tarihi olaylarından biri olan Malazgirt Meydan Muharebesi'ni (1071) konu edinmektedir.

Müslüman toplulukları Selçuklu bayrağı altında birleştirme hayali olan Sultan Alparslan, amcası Tuğrul Bey döneminde başlayan Anadolu seferlerini devam ettirir. Bizans'ta yaşanan iç karışıklıklar, Türklerin Anadolu’da hızlıca yol almasının önünü açar. Bu duruma dur demek isteyen Bizans komutanı Romen Diyojen, darbe girişimiyle yönetimi ele geçirmeye çalışsa da, başarılı olamayarak idama mahkum edilir. Kraliçe Ludika'nın bir gece yarısı operasyonu ile Bizans tahtına çıkan Romen Diyojen'in hedefinde ise, Türkleri Anadolu’dan atma düşüncesi vardır.

Haberin Devamı

İki büyük ordu, Muş'un Malazgirt Ovası'nda karşı karşıya gelecek ve Türklerin bu topraklarda 1000 yıl sürecek serüveni başlayacaktır.

Malazgirt 1071 Bizans'ın Kıyameti filmi oyuncuları

Cengiz Coşkun
Vildan Atasever
Haluk Piyes
Caner Kurtaran
Hasan Küçükçetin
İnan Ulaş Torun
Edip Zeydan
Mehmet Çelik

 

BAKMADAN GEÇME!