Kuruluş Osman Bamsı ölecek mi? Bamsı Bey'in tarihi hayatı hakkında merak edilenler

Güncelleme Tarihi:

Kuruluş Osman Bamsı ölecek mi Bamsı Beyin tarihi hayatı hakkında merak edilenler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2021 22:21

Kuruluş Osman Bamsı Bey'in tarihi hayatı, dizisinin son bölümü ile beraber gündeme geldi. Yayınlanan tanıtımlar ardından Bamsı'nın kadroda yer almaya devam edip etmeyeceği soruları gündeme geldi. Kuruluş Osman dizisinde Bamsı Bey'in yaralanması akıllara, "Kuruluş Osman Bamsı ölecek mi?" sorusunu getirdi. Kuruluş Osman Bamsı Bey bu haftaki bölümde tuzağa düşürülüyor ve sırtından bıçaklanıyor. İşte, tarihi bilgiler ile Bamsı Bey'in hayatı ve ölümü hakkında merak edilenler.

Haberin Devamı

Kuruluş Osman'ın 10 Şubat tarihli bölümünde Bamsı Bey tuzağa düşürülüyor ve sırtından hançerleniyor. Ağır darbe alan Bamsı Bey'in yaşayıp yaşamayacağı ilerleyen bölümlerde netleşecek. 

BAMSI BEY KARAKTERİ HAKKINDA

Bamsı Beyrek Dede Korkut hikâyelerinde, Türk, Azerbaycan ve bazı Altay efsaneleri ile masallarında bahsedilen Türk kahraman. Bey Böyrek, Bay Bura, Bey Birye, Beğ Beyreg, Bey Beyrek, Bay Börek, Bağ Böğrek gibi adlarla da bilinmektedir. Atının adı Dengiboz veya Bengibozdur.

Bamsı Beyrek, hikâyelerdeki ana karakter olan Salur Kazan'ın en yakın arkadaşıdır. Ayrıca tüm Oğuz beyleri içinde en yakışıklı dört kişiden biridir. Bamsı Beyrek'in adına Dede Korkut hikâyeleri dışında da rastlanır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!