İlk durak Malatya

Güncelleme Tarihi:

İlk durak Malatya
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2023 09:43

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Sanat İçin Yola Çık Derneği’nce oluşturulan “Gezen Sinema”nın deprem bölgesindeki ilk durağı Malatya oldu. Malatya’daki çadır kentte kalan çocuklar patlamış mısır eşliğinde birlikte film izledi.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile Sanat İçin Yola Çık Derneği iş birliğinde 2017’de hayata geçirilen “Gezen Sinema”, deprem bölgesindeki ilk durağı Malatya’ya ulaştı. Büyükşehir Belediyesi önünde kurulan çadır kentteki ilk etkinlikte, film gösterimi öncesinde zeybek ve erik dalı oynayan depremzede çocuklar, TIR’ın içinde şarkılar söyledi. Daha sonra gösterilen filmi izleyen çocuklara, patlamış mısır ikram edildi, çeşitli hediyeler verildi.

İlk durak Malatya

BÜTÜN İLLERE GİDECEĞİZ

Sanat İçin Yola Çık Derneği Başkanı Erol Gözen, depremzede çocuklar için yola çıktıklarını belirtti. Bugüne kadar birçok dezavantajlı bölgede çocuklara ulaştıklarını anlatan Gözen, “Türkiye’nin 72 ilinde, yaklaşık 600 ilçede, 250 köyde programlar yaptık. Günde 1200-1300 çocuğa ulaşan bir projeyiz. Bu yılımızı komple deprem bölgesindeki illere ayırdık. Seferimize Malatya’dan başladık. Burada yaklaşık 16-17 çadır bölgesi var. Yaşam alanları oluşmuş durumda. Yaşam alanları oluşmuş illere sırasıyla gideceğiz” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!