Henry Cavill kimdir, hangi yapımlarda oynadı? Ünlü aktörden kötü haber: Superman macerası sona erdi!

Güncelleme Tarihi:

Henry Cavill kimdir, hangi yapımlarda oynadı Ünlü aktörden kötü haber: Superman macerası sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2022 12:11

Oynadığı dizi ve filmlerle dikkatleri üzerine çeken İngiliz aktör Henry Cavill, Superman rolüyle tekrar beyazperdeye dönmeyeceğini açıkladı. Rolü için sevilen dizi The Witcher’dan da ayrılan ünlü aktör, projeden çıkarıldığını duyurdu. Bu gelişmeyle beraber yakışıklı aktör hakkında bilgiler de merak konusu oldu. Peki Henry Cavill kimdir, hangi yapımlarda oynadı? İşte konu hakkında merak edilenler...

Haberin Devamı

Henry Cavill, 2013 yılında Man of Steel, 2016'da Batman v. Superman: Dawn of Justice ve 2017'de Justice League'de Superman'e hayat verdi. Ünlü aktör, bu rolünü yeniden oynayabilmek için The Witcher dizisinden de ayrılmıştı. İki ay önce Superman olarak geri döneceğini açıklayan Cavill, son paylaşımıyla bu dönüşün gerçekleşmeyeceğini duyurdu. Ardından DC Films’in yeni başkanı James Gunn'dan da konuyla ilgili olarak açıklama geldi. Gun, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Peter ve benim hazır bir DC listemiz var, bu konuda daha fazla heyecanlı olamayız; Yeni yılın başında ilk projelerimizle ilgili bazı heyecan verici bilgileri paylaşabileceğiz. Listedeki projeler arasında Superman de var. İlk aşamalarda, hikayemiz Superman'in hayatının daha önceki bir bölümüne odaklanacak, bu nedenle karakteri Henry Cavill oynamayacak" ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

HENRY CAVILL KİMDİR?

Henry Cavill, 5 Mayıs 1983 tarihinde dünyaya geldi. Tam adı Henry William Dalgliesh Cavill olan aktör, beş çocuklu bir ailede büyüdü.

Henry Cavill, ilk olarak 2002 yapımı Monte Kristo Kontu'nda Albert Mondego rolü ile izleyici karşısına çıktı. 2001'de Dennis Berry'nin Laguna'sında baş rolde oynadıktan sonra 2002 de BBC'nin The Inspector Lynley Mysteries dizisinde konuk oyuncu olarak yer aldı.

Çeşitli yapımlarda rol alan 39 yaşındaki ünlü aktör, 2013'te gösterime giren Christopher Nolan'ın yapımcılığını üstlendiği Çelik Adam'da oynadı. Ardından Kod Adı: U.N.C.L.E filminde başrol olarak izleyici karşısına çıktı. 2018 yılında da Görevimiz Tehlike 6'da kötü karakter olarak yer aldı.

Cavill, 2019 Aralık ayında ekranlara gelen The Witcher dizisinde Rivyalı Geralt karakterine hayat verdi ve dizideki başarısıyla çok büyük bir hayran kitlesine ulaştı. Ayrıca Enola Holmes filminde de Sherlock Holmes karakterini canlandırdı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!