Evrim Akın kimdir, kaç yaşında, nereli?

Güncelleme Tarihi:

Evrim Akın kimdir, kaç yaşında, nereli
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2022 12:16

Evrim Akın, Alişan ile Hayat Gülümse programının bugünkü konuklarından biri oldu. Keyifli sohbetiyle programa renk katan oyuncunun hayatı merak ediliyor. Peki Evrim Akın kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Evrim Akın'ın hayatı ve kariyeri...

Haberin Devamı

Avrupa Yakası dizisindeki karakteriyle tanınan Evrim Akın, pek çok dizi ve sunuculuğunu üstlendiği programlarda yer aldı. İşte Evrim Akın'ın hakkında bilgiler...

Evrim Akın kimdir?

Evrim Akın, 12 Haziran 1979 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Oyunculuğa İzmir’de Konak Belediye Tiyatrosu’nda kursiyer olarak başlayan Akın, daha sonra Müjdat Gezen Sanat Okulu'na girdi. Okulda tanıştığı Ümit Çırak ile henüz 17 yaşındayken kısa süreli bir evlilik yaptı.

İlk televizyon deneyimi Show TV'de yayımlanan ve İbrahim Tatlıses'in yazıp yönettiği İmparator adlı dizide Çiçek karakterini canlandırmasıyla başladı. Daha sonra çeşitli dizilerde oynayan Evrim Akın, asıl ünü Avrupa Yakası adlı dizide buldu. Canlandırdığı Selin Yerebakan karakterinin kullandığı "Oha falan oldum yani", "Kal geldi ya" gibi repliklerle özdeşleşti.

Haberin Devamı

Daha sonra Bez Bebek dizisinde Nana rolünü oynadı. 2007 yılında Müjdat Gezen, Levent Kırca, Peker Açıkalın gibi isimlerle beraber Güldür Bakalım adlı programda jüri üyeliği yaptı. Ardından Koca Kafalar TV'de sunuculuk yaptı. Daha sonra TV8'de Uzman Avı adlı bir yarışma programı sundu. 2011-2013 yılları arası atv'de Alemin Kıralı adlı bir dizide Jülide karakterini canlandırdı.

Show TV'de Ev Kuşu programını sundu. Show TV'de Piramit adlı yarışma programında yarışmacı koçuydu. Yine Show TV'de Çocuktan Al Haberi adlı yarışma programını sundu. Güldür Güldür Show'da da Özge karakterini oynadı. Günümüze kadar kariyerinde başarıyla ilerlemiş ve birçok ödül almayı başarmış olan Evrim Akın bir röportajında bir yıl içinde 5 ödül birden kazandığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!