Demet Sağıroğlu: Şehrazat annem, Kayahan babamdır

Güncelleme Tarihi:

Demet Sağıroğlu: Şehrazat annem, Kayahan babamdır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2023 07:57

Demet Sağıroğlu, Türk pop müziğindeki kırılma anının Kayahan ile tanışması olduğunu açıkladı: “Konservatuvarda öğrenmediklerimi Kayahan’la sahnede öğrendim. Şehrazat müzikteki annem, Kayahan da babamdır.”

Haberin Devamı

DEMET Sağıroğlu, Ahmet Mümtaz Taylan’ın “Empati” programına konuk oldu. Sağıroğlu, büyük usta Kayahan’dan şu cümlelerle bahsetti:

“Hayatımın kırılma noktası Kayahan’la tanışmam. Onun bana Eurovision teklifi ile başlayan vokalistlik hayatım 5 sene sürdü. Usta çırak ilişkimiz vardı. Konservatuarda öğrenmediklerimi Kayahan’la sahnede öğrendim. Nasıl şarkı söylenir, o heyecan nasıl bastırılır, nasıl şarkı yazılır, seyirciye saygı, müziğe saygı bunları Kayahan’dan öğrendim. Çok özlüyorum” Sanatçı, müzik hayatında Şehrazat’ın da çok önemli bir yeri olduğunu ifade etti: “Şehrazat’tan da çok şey öğrendim. Şarkının nasıl yazılacağını, nerede nasıl bağırılacağını. Şehrazat müzikteki annem, Kayahan da babamdır.”

Demet Sağıroğlu: Şehrazat annem, Kayahan babamdır


TÜRKİYE’YE TEMELLİ DÖNDÜM

İlk bestesini 11 yaşında yapan Demet Sağıroğlu, Kayahan ile arasında geçen bir diyaloğu şöyle anlattı:

Haberin Devamı

Kayahan, ‘Sen önce şarkı söylemeyi öğren, besteciliği bestecilere bırak’ dedi. ‘Ne Acı’ diye şarkı yazdığımda dedi ki ‘Sen oldun, bu beste.’ Kayahan, şarkıyı söylerken efkarlanmış ve şiir yazdı. Şarkının sonuna şiiri ekledik.” Son 7 senedir Amerika’da yaşayan Demet Sağıroğlu, temelli Türkiye’ye döndüğünü açıkladı: “Bir tek pandemide Amerika’da çok uzun süre kalmak zorunda kaldım. Ülkemde mutluyum. Amerika’daki düzenim durmuyor. Türkiye’deyim artık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!