Dangal ne zaman ve nerede çekildi, gerçek mi, başrol oyuncusu kim? Hint filmi Dangal konusu ve oyuncuları!

Güncelleme Tarihi:

Dangal ne zaman ve nerede çekildi, gerçek mi, başrol oyuncusu kim Hint filmi Dangal konusu ve oyuncuları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2023 17:48

Başrollerini Hintli oyuncu Aamir Khan’ın üstlendiği Dangal filmi 13 Aralık Çarşamba akşamı TRT 1 ekranlarında izleyici karşısına çıkıyor. Hindistan'da gişe rekortmeni, Çin'de ise en çok izlenen yabancı film olan Dangal, gerçek bir hikayeye dayanıyor. Film, güreşçi bir baba ile güreşmeyi öğrettiği iki kızının ilişkisini konu ediniyor. Peki, Hint filmi Dangal ne zaman ve nerede çekildi? Dangal ne demek? İşte konusu ve oyuncuları!

Haberin Devamı

TRT 1 ekranlarında yayınlanan Dangal filmi konusu ve oyuncuları ile dikkat çekiyor. Hintli Mahavir Singh Phogat'ın hikayesini konuk eden Dangal filminin başrollerinde Aamir Khan yer alıyor. Gerçek bir hayat hikayesine dayanan filmde tanınmış oyuncu ve yönetmen Aamir Khan Mahavir Singh adlı güreşçiyi canlandırıyor.

DANGAL FİLMİ KONUSU

Mahavir Singh Phogat bir güreş hayranıdır. İki küçük kızına da güreş öğretmeye karar verir. İki kız, Babita Kumari ve Geeta Phogat, çocukluklarından başlayarak güreş eğitimi alarak büyürler. Büyüdüklerinde iki kız da güreşte iddialı isimler olmuştur. Geeta Phogat 2010 Commonwealth Oyunları'nda altın madalya kazanarak güreşte bu dalda ödül kazanan ilk kadın güreşçi olurken, kız kardeşi Babita da gümüş madalyayı alır. Genç kadın güreşçiler başarıya giden yol boyunca sosyal şekillendirmenin baskısıyla da mücadele etmek zorunda kalacaktır...

Haberin Devamı

Yönetmenliğini Nitesh Tiwari'nin üstlendiği Hint yapımının başrollerinde Aamir Khan, Sakshi Tanwar, Fatima Sana Shaikh yer alıyor.

DANGAL FİLMİ NE ZAMAN VE NEREDE ÇEKİLDİ?

Dangal filmi 2016 yılında Hindistan'ın Pune, Ludhiana ve Delhi gibi şehirlerinde çekildi. Film, Hindistan'da gişe rekortmeni, Çin'de ise en çok izlenen yabancı film olmuştur.

DANGAL NE DEMEK?

Hindistan’da güreş müsabakalarının genel adına Dangal deniliyor. Dangalın Türkçe anlamı ise “Güreşen Kişiler” şeklinde ifade ediliyor.

DANGAL FİLMİ OYUNCULARI

Mahyavir Singh Phogat - Aamir Khan

Mahavir Singh Phogat'ın kızı Geeta Phogat - Fatima Sana Shaikh

Mahavir Singh Phogat'ın kızı Babita Kumari - Sanya Malhotra

Mahavir Singh Phogat'ın eşi Daya Shobha Kaur - Sakshi Tanwar

Genç Babita - Suhani Bhatnagar

Genç Geeta- Zaira Wasim

Rohit Shankarwar

Vivan Bhatena

Aparshakti Khurrana

2 numaralı erkek dövüşçü- Kaustubh Pile

Antrenör Pramod Kadam- Girish Kulkarni

BAKMADAN GEÇME!