Chernobyl dizisinin konusu nedir? Çernobil dizisi hangi kanalda yayınlanmıştı?

Güncelleme Tarihi:

Chernobyl dizisinin konusu nedir Çernobil dizisi hangi kanalda yayınlanmıştı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2020 13:41

Çernobil'de çıkan ve kontrol altına alınamayan yangın sonrasında Çernobil (Chernobyl ) dizisi yeni gündeme geldi. Ülkemiz de dahil olmak üzere çevre bölgede büyük bir yıkıma sebep olan Çernobil faciasını anlatan pek çok dizi ve film çekilmişti. Geçtiğimiz yıl yayınlanan 5 bölümlük mini dizi Chernobly, en çok ses getiren yapım olmuştu. Peki, Chernobyl dizisinin konusu nedir? Çernobil dizisi hangi kanalda yayınlanmıştı?

Haberin Devamı

Yakın geçmişte SSCB'de yaşanan (Şu anki Ukrayna) nükleer santral patlamasını ele alan Çernobil (Chernobly) dizisi gündemdeki haberler ardından yeniden konuşuluyor. Büyük projeler imza atan HBO'nun 5 bölümlük projesi Çernobil dizisi, izleyicilerin beğenisini kazanmış, uzun süre sosyal medyada da konuşulmuştu. Peki, dizinin oyuncuları kimler? Chernobyl dizisinin konusu nedir?

 IMDB'de kısa sürede 10 üzerinden 9,7 puan alan mini dizi, patlamanın hikayesini ve yaşanan duygu durumunu ekranlara taşıyor.J ohan Renck'in yönettiği Chernobyl dizisinin oyuncu kadrosunda Jared Harris, Stellan Skarsgard ve Emily Watson yer alıyor.

Chernobyl dizisinin konusu nedir?

Chernobyl, "tarihin en kötü insan yapımı felaketlerden birinin gerçek hikâyesini dramatize eder ve Avrupa'yı düşünülemez felaketten kurtarmak için kendilerini feda eden cesur erkek ve kadınları anlatır. Mini dizi, 1986 Nisan'ında Sovyet Ukrayna'da meydana gelen nükleer santral felaketinin üzücü sonuçlarına ve felaketin nasıl ve niçin meydana geldiğini açıklamaya, savaşıp yenilen kahramanların hikâyelerine odaklanır, Mini dizi, büyük ölçüde Belaruslu Nobel ödüllü yazar Svetlana Aleksiyeviç'in Çernobil'den Sesler kitabında kaleme aldığı Pripyat halkının anılarına dayanmaktadır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!