Camdaki Kız dizisindeki Feride kimdir, kaç yaşında? Nur Sürer hakkında bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Camdaki Kız dizisindeki Feride kimdir, kaç yaşında Nur Sürer hakkında bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2022 15:08

Camdaki Kız oyuncuları arasında yer alan Nur Sürer, Feride karakterine hayat veriyor. Nalan’ın annesi olan Feride sevilen dizinin kilit isimlerinden biri. Peki, Nur Sürer kimdir, kaç yaşında? İşte hakkında merak edilenler

Haberin Devamı

Nur Sürer, Camdaki Kız dizisi oyuncuları arasında yer alıyor. Kanal D ekranlarında yayınlanan Camdaki Kız her hafta perşembe akşamları yayınlanıyor. Feride karakterine hayat veren usta oyuncu Nur Sürer,  Erden Kıral'ın Bereketli Topraklar Üzerinde filmi ile sinemaya adım atmıştır.

NUR SÜRER KİMDİR?

Camdaki Kız Feride olarak son zamanlarda herkesin konuştuğu usta oyuncu Nur Sürer, 21 Haziran 1954 tarihinde Ahmet ve Rabia Sürer'in kızı olarak Bursa'da dünyaya geldi. Eğitimini Bursa Anadolu Kız Lisesi'nde tamamladı.

Erden Kıral'ın Bereketli Topraklar Üzerinde filmi ile sinemaya adım attı, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde iki kez "En İyi Kadın Oyuncu" ödülü kazandı. Bugüne kadar kırktan fazla filmde ve televizyon dizilerinde oynadı.

İlk uluslararası çalışması 1984 yılındaki Ayna adlı film oldu. Bu filmi 1991 yılında "En İyi Yabancı Film" dalında Oskar Ödülü kazanan Umuda Yolculuk (1990), Dunkle Schatten der Angst (1993) ve Yara (1998) izledi.

Haberin Devamı

İlk evliliğini ise 1981 yılında Bülent Kayabaş ile yaptı. Ardından Sarp Kuray ile evlendi. Sürer, 2007 yılında Kanal D'de yayınlanan Asi adlı dizide "Neriman Kozcuoğlu" karakterini canlandırmıştır.

BAKMADAN GEÇME!